Arsenal do nove zmage pokalu Europa league

29.09.2017 | Jurij LikarArsenal je v 2. krogu skupinskega dela Europa league prvič gostoval in ponovno osvojil vse tri točke, ter tako ostaja še naprej nepremagan. Na zahtevnem gostovanju v Minsku (Belorusija) so topničarji s 2:4 premagali BATE Borisov in tako sami ostajajo na prvem mestu v skupini H.

Arsenal je prvič v zgodovini kluba gostoval v oddaljeni Belorusiji in pričakovati je bilo, da bo trener Arsene Wenger precej spremenil začetno enajsterico, saj so topničarji še v ponedeljek igrali prvenstveno tekmo proti West Bromwichu. In res, Wenger nas ni razočaral in v igri so se znašli tudi mladi igralci, kot so Willock, Maitland-Niles in Nelson.

Tekmo pa je Arsenal, kljub močno spremenjeni postavi, začel odlično in že v 9. minuti je Theo Walcott (odlično mu je podal Wilshere) z neposredne bližine premagal domačega vratarja. Zgodnje vodstvo igralcev Arsenala ni uspavalo,še naprej so močno pritiskali na nasprotnika in v 22. minuti se je jim je ta trud poplačal, saj je veliko napako domačega vratarja Scherbitskiga, ponovno kaznoval Theo Walcott in rezultat povišal na 0:2. Ni pa bilo treba dolgo čakati na tretji Arsenalov zadetek, saj je le tri minute kasneje po podaji s kota (podal je Walcott) zadel še Rob Holding. Domači pa so vndarle poskrbeli, da bo tekma zanimiva tudi v drugem polčasu in so v 28. minuti, z golom Ivaniča, izid nekoliko znižali. Do konca prvega polčasa so obe ekipi zapravili še kar nekaj priložnosti, a ostalo je pri rezultatu 1:3.

Tudi drugi del srečanja se je pričel po željah Arsenalovih privržencev, že nekaj minut po začetnem pisku je namreč sodnik Stefanski dosodil prekšek v domačem kazenskem prostoru in s tem tudi enajstmetrovko za igralce Arsenala. Zanesljiv izvajalec je bil Oliver Giroud, ki je tako dosegel 100. zadetek v dresu Arsenala in tako postal 19. igralec s takim dosežkom. Vsekakor si želimo, da bo Giroud dosegal zadetke za topničarje tudi v prihodnje in nam s tem pomagal do novih uspehov! Domači so nato vse sile usmerli v napad in si prizadevali, da bi poraz vsaj malce omilili. To jim je uspelo v 67. minuti, ko je zadel Gordeychuk in postavil tudi kasnejši končni rezultat, 2:4. Pred koncem srečanja je trener Wenger ponudil priložnost še dvema mladcema in sicer je v igro v 79. minuti vstopil McGuane, v 89. minuti pa še Nketiah.

Vsekakor se je na koncu izkazalo, da je bilo gostovanje v Minsku precej lažje, kot se je pričakovalo. Arsenal je tako odlično zaključil mesec september, v katerem ni poznal poraza in se je tako odlično pobral po začetni krizi. V nedeljo 1.10. prihaja v London ekipa Brigton & Hove Albion, kjer bodo topničarji ponovno poizkušali osvojiti vse tri točke na domačem igrišču.

 

BATE BORISOV – ARSENAL 2:4 (1:3)

Ivanic (28), Gordeichuk (67); Walcott (9, 22), Holding (25), Giroud (49\pen)

Bate Borisov: Scherbitski; Rios, Hayduchyk, Milunovic, Palyakow (24\Volodko), Volodko (85\Baga), Dragun; Gordeychuk, Ivanic, Stasevich; Gusev (55\Signevich)

Arsenal: Ospina; Mustafi, Mertesacker, Hlding; Nelson (79\McGuane), Willock (89\Willock), Elneny, Maitland-Niles, Wilshere; Walcott, Giroud.

Referee: D Stefanski (Poland)

 

Naslednja tekma

25.02.2018

17:30

ARSENAL vs Manchester City

Oddaj napoved

Zadnja tekma

1 - 2

ARSENAL vs Östersunds FK

Strelci: Kolasinac (47')

Premier Liga

1 Arsenal 0 0
2 Aston Villa 0 0
3 Chelsea 0 0
4 Everton 0 0
5 Liverpool 0 0
6 Manchester City 0 0
7 Manchester United 0 0
8 Newcastle Utd 0 0
9 Sunderland 0 0
10 Tottenham 0 0