Arsenal do prve lovorike!

10.08.2017 | Jurij LikarV finalu angleškega superpokala ali t.i. Comunity Shielda je Arsenal na Wembleyu po izvajanju 11-metrovk s 5:2 premagal Chelsea in tako 15. v svoji zgodovini osvojil omenjeno lovoriko. Po izteku rednega dela je bil izid izenačen z rezultatom 1:1, zato so o zmagovalcu odločale 11-metrovke, katere so »topničarji« izvajali odlično, saj so zadelli vse 4 strele, medtem ko je nasprotnik zadel le enkrat.

V prvem delu srečanja je prevladoval Arsenal in si tudi ustrvaril nekaj priložnosti, najlepša pa se je ponudila letošnji okrepitvi Alexandru Lacazettu, ki je v 22 minuti stresel okvir nasprotnikovih vrat. Sledila je poškodba kapetana Pera Mertesackerja, ki je v dvoboju z Garyjem Cahillom prejel močan udarec v glavo in moral predčasno zapustiti igro. Priložnost se je tako ponudila tudi drugi letošnji okrepitvi Arsenala Seadu Kološinacu, ki ga je zamenjal v obrambi. Do konca polčasa je sledila živahna igra obeh moštev, z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh.

Že v prvi minuti nadaljevanja pa je sledil šok za »topničarje«, saj je po slabem posredovanju Arsenalove obrambe zadel Victor Moses. Arsenal je po prejetem zadetku počasi začel prevzemati pobudo in na vse mogoče načine hotel prebiti obrambni zid Chelsea, to pa mu je uspelo šele v 81. minuti. Pred tem je zaradi grobega prekrška nad Mohamedom Elnenyem, rdeči karton prejel Pedro Rodriguez. Iz prostega strela, ki je sledil, se je v kazenskem prostoru sam znašel Sead Kološinac in z glavo neoviran zadel, ter izid poravnal na 1:1! To je bil prvi gol bosankega igralca v dresu Arsenala. Do konca srečanja se izid, kljub nekaj priložnostim, ni spremenil, zato je sledilo izavanje 11-metrovk. Za Arsenal so bili uspešni Walcott, Monreal, Oxlade-Chamberlain in Giroud, za Chelsea pa samo Cahill (zgrešila pa sta Courtois in Morata).

Arsenal je tako tretjič v zadnjih štirih letih slavil v tem pokalu in to je torej dober uvod v sezono, ki se prične 11.8. v Londonu, s tekmo proti Leicesteru!

Naslednja tekma

25.02.2018

17:30

ARSENAL vs Manchester City

Oddaj napoved

Zadnja tekma

1 - 2

ARSENAL vs Östersunds FK

Strelci: Kolasinac (47')

Premier Liga

1 Arsenal 0 0
2 Aston Villa 0 0
3 Chelsea 0 0
4 Everton 0 0
5 Liverpool 0 0
6 Manchester City 0 0
7 Manchester United 0 0
8 Newcastle Utd 0 0
9 Sunderland 0 0
10 Tottenham 0 0