Arsene Wenger trener Arsenala še dve leti!

31.05.2017 | Jurij LikarVodstvo kluba je potrdilo govorice, ki so se že nekaj časa pojavljale v javnosti in še za dve leti podaljšalo pogodbo z Arsenom Wengerjem

Klub je danes tudi uradno potrdil novico, da 67 letni Arsene Wenger ostaja na klopi Arsenala še vsaj dve leti. Dolgo časa se je porajalo vprašanje ali bo Francoz še naprej vodil ekipo, a na koncu se je izkazalo, da mu uprava na čelu z lastnikom kluba Stanom Kroenkejem še naprej zaupa. 

Arsene je v klub prišel leta 1996 in je daleč najuspešnejši trener, saj je v 21 letih vodenja kluba osvojil 3 naslove angleškega prvaka, v letošni sezoni rekordni 7 naslov v pokalu FA, osvojil pa je tudi še 6 pokalov Community Shield. Prav tako pa je klub vsako leto popeljal v skupinski del lige prvakov, kar pa mu je v letošni sezoni, zaradi slabih predstav ekipe, prvič spodletelo. Slabe predstave skozi sezono pa je bil tudi razlog, da so nekateri navijači Wengerju pričeli obračati hrbet in si želeli, da trenersko mesto prepusti nekomu drugemu. Zdelo se je torej da bo ta sezona prelomna, saj je bila po mnenju mnogih za pozabo in bo dolgoletni trener moral oditi, a si je, kot kaže, Wenger svojo kožo rešil v pokalu FA, ki ga je osvojil Arsenal že 13-ič, kar je navečkrat v zgodovini tekmovanja med vsemi klubi.

Arsene se je ob podalšanju zahvalil za zaupanje vodstvu kluba, ter v prihodnje obljubil osvojitev novih lovorik. Dodal je še da je v klub zaljubljen in zre v prihodnost z optimizmom in navdušenjem, ter hkrati navijače pozval k enotnosti in skupni podpori klubu.

Potrebno bo torej gospodu Wengerju stati ob strani še vsaj nadalnji dve leti, ko bomo ponovno lovili tako željen naslov angleškega prvaka, ter morebitno lovoriko v Ligi evropa.

Naslednja tekma

25.02.2018

17:30

ARSENAL vs Manchester City

Oddaj napoved

Zadnja tekma

1 - 2

ARSENAL vs Östersunds FK

Strelci: Kolasinac (47')

Premier Liga

1 Arsenal 0 0
2 Aston Villa 0 0
3 Chelsea 0 0
4 Everton 0 0
5 Liverpool 0 0
6 Manchester City 0 0
7 Manchester United 0 0
8 Newcastle Utd 0 0
9 Sunderland 0 0
10 Tottenham 0 0