Piknik 2017 - reportaža

31.05.2017 | Jurij LikarPreteklo soboto je v kraju Skopice na Dolenjskem potekalo tradicionalnio srečanje navijaškega kluba Arsenal Slovenija. Tokrat se je to prvič odvijalo v Športnem parku Skopice, saj so bile ostale lokacije zaradi takih ali drugačnih razlogov nedostopne. Kljub spremenjeni lokaciji, se je druženja udeležilo 26 slovenskih članic in članov, ter kot običajno, tudi naša Ana s Hrvaške strani.

Srečanje se je pričelo že v dopoldanskih urah, ker je bil v poznih popoldanskih urah planiran tudi skupni ogled tekme finala FA pokala, v katerem sta se pomerila Londonska kluba Arsenal in Chelsea. Pred ogledom finala, je potekala tekma med navijaškimi člani in pa prijetno druženje ob pijači in hrani (za katero je pridno skrbel kralj žara g. Kotnik).

Sledilo je omenjen ogled finala FA pokala, ki je bilo napeto vse do zadnje minute. Arsenal je praktično že od prve minute pritisnil na vrata Chelsea in tudi zadel v 4 minuti, ko se je zadetka veselil Alexis Sanchez. Tudi po zadetku je Arsenal prevladoval na igrišču in do polčasa bi lahko bila prednost precej višja, a je le ta ostala minimalna. Sledil je odmor, v katerem je naš glavni organizator g. Uroš Štefanič poskrbel za sladko presenečenje, ki je bilo »božansko«. V drugem polčasu je bilo napetih situacij še veliko več, saj je najprej rdeči karton prejel Victor »the diver« Moses (Chelsea), v 76 minuti pa je izid izenačil Diego Costa. Jeza in razočaranje v naši družbi pa ni trajalo dolgo, saj je že 3 minute kasneje Aaron Ramsey poskrbel za veselje vseh navijačev Arsenala. Izid se do konca ni spremenil in pričelo se je slavje, ki se je za nekatere zavleklo pozno v noč. Arsenal je tako osvojil svoj rekordni 13 naslov v pokalu FA, prav tako pa je rekorder postal tudi trener Arsene Wenger z 7 osvojeno lovoriko v FA pokalu.

Druženje, ki je bilo odlično organizirano in kateremu je odlično služilo tudi lepo sončno vreme,  se je tako uspešno zaključilo.

V zaključku bi se v imenu navijaškega kluba Arsenal Slovenija rad zahvalil Športnemu društvu Skopice, ki nam je za en dan odstopilo svoje prostore, da smo lahko uspešno preživeli druženje. Prav tako se je potrebno zahvaliti tudi glavnemu organizatorju Urošu Štefaniču, ki je poskrbel, da je vse potekalo brez težav in da smo lahko užival v popolnem druženju. Vsekakorje potrebno omeniti tudi presenečenje, za katero je poskrbel predsednik navijaškega kluba Alvin Žagar, ki nas je presenetil z zastavicami, s katerimi smo še bolj »divje« navijali med tekmo in so poživele dogajanje. Seveda pa gre zahvala tudi vsem, ki so se druženja udeležili in so s tem pripomogli, da je bilo le to prijetnejše.

Se vidimo prihodnje leto!

Galerija slik

Naslednja tekma

25.02.2018

17:30

ARSENAL vs Manchester City

Oddaj napoved

Zadnja tekma

1 - 2

ARSENAL vs Östersunds FK

Strelci: Kolasinac (47')

Premier Liga

1 Arsenal 0 0
2 Aston Villa 0 0
3 Chelsea 0 0
4 Everton 0 0
5 Liverpool 0 0
6 Manchester City 0 0
7 Manchester United 0 0
8 Newcastle Utd 0 0
9 Sunderland 0 0
10 Tottenham 0 0