Reportaža s tekme AC Milan : Arsenal (foto)

14.03.2018 | Ina ParkeljŽreb Liga Evrope nam je v osmini finala namenil AC Milan, kar je bila super novica za 20 navijačev Arsenala Slovenije, ki smo se lahko odpravili na tekmo v Milano, se enkrat več našo ekipo spodbujati v živo. Zadnje gostovanje v Milanu se ni končalo najboljše, pa tudi trenutna Arsenalova forma ni napovedovala optimističnega rezultata, vseeno smo se na tekmo odpravili v dobrem duhu. 
Z avtobusom smo Ljubljano zapustili že zgodaj zjutraj, kar se je izkazalo za odlično idejo, saj smo v Milano prispeli okoli 3h popoldne, kar je pomenilo, da smo imeli ravno dovolj časa še za pivo ali dve pred tekmo, ki se je zelo evropsko začela že ob 7h. V pubu, kjer smo se zbirali navijači iz celega sveta je bilo pred tekmo vzdušje odlično, večina pesmi se je nanašala na Tottenham in njihov porazu dan prej. In čeprav je g.Wenger trenutno ne najbolj priljubljen, in se je večina strinjala, da rabimo  novo vodstvo, sovražnih govorov proti njemu ni bilo slišati. 
Na tekmo smo se potem v spremstvu policije odpravili kar peš po glavnih ulicah, kjer je policija sproti zaustavljala promet, dokler nismo potem prišli do podzemne in nato še do shuttle busa, ki nas je pripeljal direktno do vhoda za away navijače. Na podzemni in avtobusu so odmevale pesmi o Özilu in seveda nekaj klasičnih anti-tottenhamovih, tako da smo na stadion vsi prišli izjemno dobre volje. 
Potek tekme mislim, da ne rabim komentirati, saj smo prvič po dolgem času pokazali, da znamo tudi igrati, čeprav roko na srce tudi Milan ni imel svojega dne. Ampak tako je to v nogometu. :) Arsenal nas je nagradil z zanesljivo zmago in po tekmi so že padali načrti za naše naslednje gostovanje. 
Up the arse! :)

Galerija slik

Naslednja tekma

26.04.2018

21:05

ARSENAL vs Atletico Madrid

Oddaj napoved

Zadnja tekma

4 - 1

ARSENAL vs West Ham United

Strelci: Monreal (51'), Ramsey (82'), Lacazette (85', 89')

Premier Liga

1 Arsenal 0 0
2 Aston Villa 0 0
3 Chelsea 0 0
4 Everton 0 0
5 Liverpool 0 0
6 Manchester City 0 0
7 Manchester United 0 0
8 Newcastle Utd 0 0
9 Sunderland 0 0
10 Tottenham 0 0