Reportaža s tekme Arsenal : Crvena Zvezda (foto)

28.11.2017 | Matic OzebekV začetku novembra je na stadionu Emirate v Londonu pri domačih topničarjih v okviru Lige Evropa gostovala Crvena zvezda iz Beograda. Šlo je za relativno nepomembno tekmo skupinskega dela, saj je imel Arsenal pred samim začetkom popoln izkupiček iz dotedanjih preizkušenj v letošnji evropski jeseni. Temu primerno je bilo seveda tudi vzdušje med navijači Arsenala. Crvena zvezda pa je seveda imela podporo kot se za klub is srbske prestolnice spodobi.


Sodelovanje v Ligi Evropa je za Arsenal le majhen obliž na rano ob neuvrstitvi v Ligo prvakov. To je bilo mogoče v okolici stadiona Emirate zaznati na vsakem koraku, saj ni bilo čutiti nikakršnega posebnega vznemirjenja in zanosa. Lahko bi celo rekli, da se dokler nismo bili že v neposredni bližini stadiona praktično ni dalo slutiti, da igra eden glavnih londonskih klubov. Pa vendar je to lahko povsem razumemo – če niti vodstvo kluba na te tekme ne usmerja posebne pozornosti, je verjetno iluziorno pričakovati pretirano zanimanje s strani publike. Temu primerne so bile tudi cene kart za tekmo, ki so se vrtele celo pod petino običajnih ligaških tekem Arsenala.
 
Sama organizacija okoli stadiona in na njem pa je lahko deležna samih pohval. Čeprav se je stadion do pričetka tekme – z izjemo tribun za lastnike sezonskih kart – skoraj v celoti napolnil, ni bilo niti na enem koraku zaznati kakšne posebne gneče. Vstop na stadion je potekal zelo gladko in v nekaj minutah smo že sedeli na svojih mestih na tribuni za golom. V bližnjem vogalu je bila z varnostniki obdana tudi navijaška skupina Crvene zvezde, ki je že pred prvim sodnikovim žvižgom poskrbela da se je sicer precej gledališko vzdušje pričelo ogrevati. Gostujoči nogometaši beograjskega kluba so že na zaključku ogrevanja prišli pozdravit svoje zveste navijače, hkrati pa je bilo že iz njihovih kretenj moč slutiti, da v London niso prišli le igrati statistov za Arsenalove zvezdnike.
 
Roko na srce – z osrednjimi igralci Arsenala se niti niso srečali, saj jih domači trener Arsene Wenger kot pričakovano ni uvrstil ne v začetno enajsterico, niti jih ni bilo na klopi za rezervne igralce. Arsenalova "tretja" ekipa je tako odigrala po pričakovanjih, in iztržila toliko kolikor je bila sposobna iztržiti.
 
Arsenal je začel konkretneje in bolj odločno, vendar pa je imel precej težav s hitrimi protinapadi Crvene zvezde, ki so se posvečali predvsem obrambi ter hitrim prehodom v protinapad. Tak tip igre se je vzdrževal več ali manj skozi celotno srečanje, ki je bilo precej nezanimivo z nekaj lepimi priložnostmi na obeh straneh, čeprav bi skoraj lahko rekli, da je imela Crvena zvezda nekaj bolj čistih priložnosti iz protinapadov, kar je le še dodatno podžgalo gostujoče navijače, ki so bili veliko bolj aktivni kot domači. Lahko bi celo rekli, da so se Arsenalovi navijači oglasili predvsem takrat, ko so želeli preglasiti tujo navijaško skupino, kot pa da bi proaktivno navijali za svojo ekipo, a jim tudi to ni najbolje uspevalo.
 
Srečanje se je zaključilo z za gledalce najbolj nehvaležnim rezultatom 0:0 in povprečno igro, zagotovo pa je bila izkušnja pozitivna in je – če drugega ne – še dodatno podžgala naslednji cilj: obisk katerega od derbijev Arsenala v Premier League.
 
Neglede na vse, se ti prvi obisk Emirates-a in prva tekma v živo na domačem stadionu vtisne v spomin, ki ni nujno povezan s samim dogajanjem na igrišču.

Galerija slik

Reportaža s tekme Arsenal : Crvena Zvezda (foto)

Naslednja tekma

25.02.2018

17:30

ARSENAL vs Manchester City

Oddaj napoved

Zadnja tekma

1 - 2

ARSENAL vs Östersunds FK

Strelci: Kolasinac (47')

Premier Liga

1 Arsenal 0 0
2 Aston Villa 0 0
3 Chelsea 0 0
4 Everton 0 0
5 Liverpool 0 0
6 Manchester City 0 0
7 Manchester United 0 0
8 Newcastle Utd 0 0
9 Sunderland 0 0
10 Tottenham 0 0