Reportaža s tekme Arsenal : Tottenham (foto)

28.11.2017 | Anja Šifrar in Dejan MarinacMed večernim brskanjem po internetu sva čisto po naključju naletela na zelo ugodne karte zaključnega turnirja tenisa v Londonu, in ker sva o obisku Londona že nekaj časa razmišljala, sva jih hitro kupila ter rezervirala še letalske karte za 5 dnevni izlet v London. Med načrtovanjem najinega ogleda Londona, sva za vsak slučaj preverila možnost kakršne koli Arsenalove tekme in naletela na terno – severno londonski derbi med Arsenalom in največjim rivalom Tottenhamom, je bil napovedan ravno med najinim obiskom Londona. Hitro sva preverila razpoložljive karte, in ker so cene kart  za takšne tekme kar za soljene oz. jih je težko dobiti, sva se obrnila na Arsenal Slovenija in upala na najboljši razplet. Čez nekaj mesecev sva izvedela, da sva srečneža, ki dobita karte res midva in navdušenje se je pričelo, saj je vse potekalo po najboljšem planu, ki sva si ga zastavila.

Končno je prišel dan odhoda v London. Prispela sva že 3 dni pred tekmo ter si do takrat že dodobra ogledala mesto. Na dan tekme sva se zbudila polna pričakovanj in že kar malo nervozna, kako se bo razpletel dan in sama tekma. Ker je bila tekma že ob 12:30 po angleškem času, sva se do stadiona odpravila že kar zgodaj. Na podzemni sva si ogledovala ljudi in ugibala ali ima kdo izmed njih takšno pot kot midva. Nekaj postaj še ni bilo videti navijačev, ko pa sva prispela na postajo King's cross, od kjer pelje vlak do Arsenala, pa je vse postalo rdeče – večina potnikov je že imela oblečene kose Arsenalovih navijaških oblačil in takoj sva se počutila pripadna navijača. Ko smo prispeli na postajo Arsenal, smo se v gruči odpravili do Emirates stadiuma, katerega sva si ga najprej dobro ogledala od zunaj, nato pa odšla poiskati najine sedeže. Na hitro sva preverila pogled z nižjih tribun, nato pa se odpravila na zgornje, kjer sva našla svoje sedeže.

Ko se je stadium napolnil se je začutil pravi navijaški klub Arsenalovih privržencev. Glasno so pozdravili vse igralce ter pričeli s svojimi navijaškimi pesmimi – ko poslušaš glasno navijanje v en glas 60.000 ljudi, se ti res naježijo kocine.

Tekma se je pričela in kmalu so gostujoči že dobili prvo priložnost za povod, ki pa je k sreči niso najbolje izkoristili. Za preobrat so poskrbeli topničarji, ki so večino prvega polčasa posedovali žogo in prvi gol zadeli v 36. minuti. Navijače, ki smo že tako celo tekmo zavzeto navijali, je ob prvem zadetku prevzela popolna evforija, saj je Arsenal končno nadvladal Tottenham. Navdušenje se je samo še nadaljevalo, saj so nedolgo za prvim zadetkom zabili še drugi gol. Vzdušje na stadiumu je bilo nepopisno in res sva bila navdušena, da sva bila lahko del tega. Tudi v drugem polčasu je Arsenal prevzel pobudo in s svojo igro popolnoma zasenčil goste. Žal se akcije za zvišanje prednosti niso uspešno končale, tako da se je tekma končala z izidom prvega polčasa 2:0.

Polna navdušenja po zelo dobri tekmi sva se odpravila še do Arsenalove uradne trgovine, nato pa v strnjeni koloni rdečih navijačev do podzemne, kjer je z vsako naslednjo postajo dan postajal bolj navaden, saj smo se navijači razkropili na vse strani ter pomešali z vsemi, ki si na ta dan na žalost niso ogledali tekme Arsenal : Tottenham v živo.

Izkušnja je bila res neverjetna in komaj čakava, ko bova lahko takšen ogled tekme spet ponovila.

Galerija slik

Reportaža s tekme Arsenal : Tottenham (foto)

Naslednja tekma

25.02.2018

17:30

ARSENAL vs Manchester City

Oddaj napoved

Zadnja tekma

1 - 2

ARSENAL vs Östersunds FK

Strelci: Kolasinac (47')

Premier Liga

1 Arsenal 0 0
2 Aston Villa 0 0
3 Chelsea 0 0
4 Everton 0 0
5 Liverpool 0 0
6 Manchester City 0 0
7 Manchester United 0 0
8 Newcastle Utd 0 0
9 Sunderland 0 0
10 Tottenham 0 0