Reportaža s tekme Köln : Arsenal (FOTO)

26.11.2017 | Aljaž ČohSreda, 22. 11. 2017

Zgodaj zjutraj, ko še avtobusni šofer Ljubljanskega potniškega prometa ni utegnil spiti svoje prve jutranje kave. Napovedan odhod iz Dolgega mosta 5:30, nekateri prezgodnji, drugi točni, spet tretji zamujamo. Destination unknown? No, our goal is Germany.

Nekaj minut pred 6 uro zjutraj, odhod proti Radovljici, kjer smo pobrali še manjkajočo članico naše odprave. Tokratna odprava za Köln je štela 8 članov (3 punce in 5 moških). Vzdušje je bilo primerno uri in vremenu, vse do našega prvega postanka v neposredni bližini Flachau-a. Nekateri smo spili svojo prvo kavo, pojedli rogljiček, spet drugi so že odpirali svoje prvo pivo. Pot naprej nas je vodila skozi Avstrijo, kjer smo večino poti prespali ob izjemno mirnih rokerskih uspešnicah iz Jurijevega USB ključka. Prve table za Köln in prve slike za socialna omrežja. V hostel prispemo nekaj minut čez 18 uro, opravimo check-in, hitro odnesemo stvari v sobe in se odpravimo na krajši ogled okrašenega mesta. Prva misel seveda hrana, za večerjo si izberemo obilne jedi iz italijanske kuhinje, pogovor začne teči o tem kaj si bomo ogledali prihajajoče jutro pred tekmo. Sklenemo, da se bomo zjutraj po zajtrku najprej odpravili v Primark, nabavili par stvari za sebe in svoje bližnje in nato na kratek sightseeing samega mesta. Ni potrebno posebej izpostavljati dejstva, da nas je naš nežnejši del odprave prehitel in da so svoj težko prigaran denar pridno porabile že pred večerjo (če imaš 3 ženske s sabo, drugega pač ni za pričakovati).

Četrtek, 23. 11. 2017

Budilka 7:00, naslednja budilka 7:20… 8:00 - obilen zajtrk v hostlu, ravno pravi čas, da smo ujeli še zadnje jutranje žarke sončnega vzhoda. Prvi hod umešana jajca, kruh in salama ter pomarančni sok, drugi hod mešanica kosmičev, mandljev in indijskih oreškov z mlekom; tretji in s tem tudi zadnji hod kruh, marmelada in metin čaj. Dokaj siti se odpravimo v smeri Primarka, kjer se na kratko zadržimo in nabavimo nekaj oblačil in kopico sladkega. Sledi ogled mestne Katedrale in samega centra, nato zasluženo pivo. Po mestu je že moč opaziti navijače angleškega Arsenala, kot tudi domače navijače Kőln-a, ki nam ne namenjajo prav zavidljivih pogledov. Po kosilu in kratkem postanku v enem izmed prenekaterih souvenir shop-ih, se dobimo v preddverju hostla, kjer na kratko spijemo par piv, pridružita se nam še člana Arsenal Makedonija in navijačica Ana iz Splita. Ura je že krepko čez pol peto, ko se počasi odpravimo proti mestnemu tramvaju in naši postaji Rudolfplatz. Tramvaj je seveda poln tako Angležov, kakor tudi domačinov in nekaj čez peto uro prispemo na cilj, postajo Müngersdorfer in pred stadion – Rhein Energie. Med množico navijačev najdemo našega kurirja kart iz Londona, Jeff-a. Prevzem kart, objemi in nato se sam odpravim na stadion da obesim naša dva transparenta. Natanko eno uro pred pričetkom tekme, izobesim oba, velikega v zgornjem sektorju in manjšega točno ob corner zastavici. Sledi ogrevanje, naši igralci dobijo bučen aplavz ob vstopu na igrišče. Ura se neusmiljeno bliža 19 in stadion je že skoraj poln. Prvi pisk sodnika in začetek tekme proslavi kratka ploha, in kot bi trenil je mimo prvi polčas o katerem sploh ne bi zgubljal besed. Dolgočasen iz obeh strani, poln nenatančnih podaj, neizdelanih akcij, z izjemno nizko željo po zmagi s strani Arsenala, kot tudi pomanjkanjem energije, ki ne vem čemu bi jo pripisal, saj bi se igralci, ki so bili na igrišču morali boriti in dokazovati za preboj v prvo ekipo Arsenala, kljub temu da smo si napredovanje iz skupine zagotovili že krog prej. Drugi polčas enaka zgodba, nobene energije med igralci na igrišču, pomanjkanje odločnosti, borbenosti in nato ˝mehko˝dodeljena enajstmetrovka za domačine, ki jo je v 62 minuti z pridom izkoristil Sehrou Guirassy. Po prejetem golu, so največ želje za igro in spremembo rezultata pokazali Wilshere, Iwobi in Reiss-Nelson. Rezultat se do konca tekme ni spremenil, tako smo zabeležili prvi poraz v skupini. Za piko na i slabi predstavi naj dodam še pasivno navijanje gostujočih navijačev, ki je bilo v primerjavi z domačimi zelo, zelo tiho, kratkotrajno in samo občasno. Po tekmi smo se nekateri odpravili na pijačo in v hostel, spet drugi pa so v hostel prišli nekoliko kasneje.

Petek, 24. 11. 2017

Zjutraj smo po končanem zajtrku in zadnjih nakupih hrane in pijače za na pot in naše bližnje odpravili domov, kjer sem prvič prejel odgovornost in poprijel za volan ter uspešno in varno prevozil do Nürnberg-a, kjer sem predal štafeto Tomažu, ki nas je varno pripeljal v Slovenijo. Na poti do Ljubljane, smo naredili daljši postanek za večerjo, kjer smo v mestu Rosenheim odprli denarnico kakor da smo sami zvezdniki nogometa. Prvič v življenju (in verjetno tudi zadnjič), sem zraven piščančje solate dobil kivi, jagode, maline in brusnice. Nadvse zanimiv izbor, malo manj pa tudi okusen.

Na koncu naj omenim, da sem se na gostovanju in na poti do tja imel zares izjemno. Dobra energija, obkrožena z dobrimi ljudmi in zanimivimi pogovori ter pestro izbiro hrane, je bila res češnja na tortici gostovanju v Kölnu.

Till next time Arsenal family!

Galerija slik

Naslednja tekma

25.02.2018

17:30

ARSENAL vs Manchester City

Oddaj napoved

Zadnja tekma

1 - 2

ARSENAL vs Östersunds FK

Strelci: Kolasinac (47')

Premier Liga

1 Arsenal 0 0
2 Aston Villa 0 0
3 Chelsea 0 0
4 Everton 0 0
5 Liverpool 0 0
6 Manchester City 0 0
7 Manchester United 0 0
8 Newcastle Utd 0 0
9 Sunderland 0 0
10 Tottenham 0 0