Naše Dame znajo.. « Nazaj

Naše Dame znajo..

22 maj 2011 03:38

<img style="float: left;" src="http://www.arsenal.com/assets/_files/images/may_11/gun__1305989922_Little_goal.jpg" width="290" />


Osvajati lovorike namreč. Arsenalova ženska ekipa »Arsenal Ladies« je v finalu letošnjega FA-pokala osvojila naslov po zmagi z 2:0 proti nasprotnicam ekipe Bristol Academy. Strelki za rdeče-bele sta bili Kim Little in Julie Fleeting. Svojo premoč v angleškem FA pokalu so potrdile že 11ič kar je 1-krat več kot je to uspelo moški ekipi (10 Fa naslovov).Arsenalovke so tekmo začele v postavi: Emma Byrne, Stephanie Hughton, Gilly Flaherty, Ciara Grant, Jordan Nobbs, Ellen White, Julie Fleeting, Rachel Yankey, Kim Little, Katie Chapman, Niamh Fahey. Na klopi pa so priložnost čakale: Yvonne Tracy, Rebecca Spencer, Jennifer Beattie, Danielle Carter, Laura Coombs. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, ko je v 15. minuti iz najstrožje kazni najprej zadela reprezentantka Škotske in stroj za zadetke Kim Little. Čez 15 minut je svoje dodala še najboljša strelka Škotske vseh časov Julie Fleeting. Kot se je izkazalo na koncu je bil to tudi končni rezultat.
Od ustanovitve leta 1987 je bila to že 33. večja trofeja, osvojena s strani boljše polovice Arsenala. Za trenerko Lauro Harvey pa druga odkar je v sredini lanske sezone prevzela vajeti ekipe od, bolj pogovorno, najuspešnejšega Arsenalovega managerja vseh časov – Vica Ackers-a. Kljub odsotnosti dveh izmed najbolj izkušenih igralk Faye White in Jayne Ludlow so igralke v pozabo potisnile lanski poraz v finalu proti Evertonu. 14.000 navijačev je pripravilo pravo vzdušje in taka množica je še en dokaz, da se ženski nogomet v angliji vse bolj razvija, v glavni vlogi pa so prav naše Dame! Ko bi le bilo podobno tudi pri moški ekipi. Well done Arsenal FC Ladies!!!
http://www.arsenal.com/ladies

Zadnja tekma

Slavia Prague

0 - 4

ARSENAL

Slavia Prague vs ARSENAL
Pepe (18'), Lacazette (21', 77'), Saka (24')

Naslednja tekma

ARSENAL
18.04.2021

14:30

Fulham

ARSENAL vs Fulham

Prenos tekme bo na kanalu SK HD.