Reportaža AFC : Burnley FC « Nazaj

Reportaža AFC : Burnley FC

3 september 2019 09:19

S punco sva že dolgo razmišljala o obisku Arsenalove domače tekme kot tudi o ogledu Londona. Tako sva letos celo poletje iskala možnost za ogled tekme in ko sva dobila vstopnice takoj rezervirala še letalske karte in nastanitev ter odpotovala v London.

Tako sva 13. avgusta odpotovala v London in si prvih nekaj dni ogledovala znamenitosti, med njimi tudi stadion Emirates, in nestrpno pričakovala soboto, 17.9., ko je bila na vrsti tekma. Že na podzemni železnici je bilo polno navijačev, ki so bili namenjeni proti Emiratesu. Že eno uro pred tekmo, ko sva prišla do najinih sedežev, se je stadion začel hitro polniti, saj so vsi nestrpno pričakovali prvo domačo tekmo sezone.

Takoj, ko se je tekma začela so topničarji pritisnili in si ustvarili kar nekaj zrelih priložnosti, dokler niso v 13. minuti končno kronali premoči, ko je Lacazette z izjemnim obratom in telesno močjo zrežiral prvi gol. Takrat je stadion kar eksplodiral. Navijači smo bili že tako ali tako celo tekmo glasni in vzdušje je bilo res nepopisno, ko pa je padel gol, je ves stadion eksplodiral od navdušenja. Večino prvega dela igre je Arsenal močno prevladoval, a Burnley je obrambi vseeno povzročil nekaj preglavic z visokimi predložki. Na koncu prvega polčasa se je žoga tudi srečno odbila do Barnesa, ki je izenačil. Že v naslednji akciji je Arsenal znova zadel, vendar je VAR gol razveljavil. Takoj na začetku drugega polčasa je Arsenal znova pritisnil. Veliko je prispeval k temu tudi Nicolas Pepe, ki je vstopil ob polčasu. Po izjemni akciji je Aubameyang kronal premoč in zadel v 66. minuti. Do konca tekme so tako domači z ne prevelikimi težavami tekmo pripeljali do konca. Rad bi še izpostavil, da naju je navdušil Dani Ceballos z dvema asistencama ter veliko kreativnostjo.

Po koncu tekme sva se odpravila proti izhodu in skupaj z zadovoljno množico zapustila objekt. To je bila res nepozabna izkušnja za oba naju in se iskreno zahvaljujeva za to priložnost, za te karte.

Mark Baumgartner in Lea Mlačnik