Reportaža AFC : Chelsea « Nazaj

Reportaža AFC : Chelsea

13 marec 2019 07:52

Po bivanju nekaj mesecev na severu Londona sem se končno odločila, da je čas, da si ogledam tekmo na domačem stadionu. Želela sem si ogledati zanimiv obračun, kar je ta Londonski derbi tudi ponudil.

V vsakdanjem življenju se vidi in ve, da sever Londona v večini navija za Arsenal, saj je popolnoma običajno pred tekmo videti ljudi hoditi po opravkih, v fitnes ali v trgovino v dresih Arsenala, med tednom pa bodo svojo pripadnost pokazali tako, da bodo imeli okoli vratu zavezan šal, še preden se odpravijo v službo. Tudi mlajše generacije so zavzeti navijači, saj če se ozreš po šolskih parkih, kjer igrajo nogomet, prevladujejo dresi Arsenala, zato mislim, da se za prihodnost ni bati. Če slučajno pozabiš ob kateri uri se odvija tekma, brez skrbi, zagotovo boš to izvedel že med kratkim sprehodom, saj boš slišal navijanje iz hiš in pubov ali pa če ne bo šlo tako dobro, boš videl kakšnega navijača, ki sedi na stopnicah svoje hiše in živčno kadi cigareto.

In še nekaj o sami tekmi. Tekma se je začela ob 17.30 ob lokalni uri, a sem do Emiratesa preko Piccadily line prispela kakšno uro prej. Že ko sem odpravila do podzemne železnice, sem videla več ljudi, ki so se prav tako odpravljali na tekmo. Od Arsenal station pa do stadiona je okoli dve minuti hoje, a lahko pot traja nekaj minut več, če imaš svoj vhod na drugi strani stadiona. Torej po pregledu (odsvetujem, da imate kakršnokoli torbico ali majhen nahrbtnik, saj traja 10 minut ali več čakanja v posebni vrsti na pregled) prispeš na stadion, kjer poiščeš svoj sedež. Kljub velikosti je stadion zelo organiziran in pregleden na voljo pa je veliko osebja, ki ti z veseljem priskoči na pomoč. Sama sem sedela med tipičnimi angleškimi navijači, ki so kljub neprestanemu navijanju bili nadvse vljudni do ostalih gledalcev, saj so se po tipično britansko tekom tekme neprestano opravičevali za svoje vedenje. Navdušilo me je tudi, kako stadion lepo poskrbi za invalidne osebe, ki so blizu nas imele popolnoma svoj predel.

Vsi navijači smo si želeli, da bo po prikazanih tekmah, še posebej po tisti izpred preteklega tedna, ta tekma tista, ki nam bo ponovno dala upanje, da bo Arsenal končal to sezono med top 4 v ligi. Začetek je bil obetaven in eksploziven s strani Arsenala. Že v začetnih minutah smo imeli dve priložnosti da zadenemo. Toda že v 14. minuti je po Bellerinovi podaji Lacazette zadel iz težkega kota. Dobrih dvajset minut pozneje je svoj zadetek še dodal Koscielny. Takšen rezultat je kljub veliko priložnostim na obeh straneh ostal do konca tekme. Vzdušje je bilo na stadionu že od prve minute izjemno. 

Najbolj sladko pa je bilo oditi domov z znanjem, da je London to noč bil rdeč in, da smo le 3 točke oddaljeni od top 4.

Melanie Jozić

Zadnja tekma

ARSENAL

-

Brighton & Hove Albion

ARSENAL vs Brighton & Hove Albion

PRENOS: SPORTKLUB 1