Reportaža AFC : Newcastle United (2019 I.) « Nazaj

Reportaža AFC : Newcastle United (2019 I.)

19 april 2019 09:48

In da, tako, končno se mi je uresnicila dolgoletna želja, da si ogledam tekmo svojega kluba FC Arsenal.
Za tekmo sem izbral, oziroma ujel Premier league srecanje z Newcastlom, ki mi je tudi že vseskozi nekako pri srcu, mogoče je to zato, ker jih ponavadi visoko premagamo. In vse lepo in prav, vendar z nakupom karte za tekmo, so se šele začele prave priprave.

Ker sem prvič potoval v London, sem poizkušal pridobiti čim več informacij od kolegov in interneta.
Ker rad urejam stvari zgleda v zadnjem trenutku sem nekako uredil vse stvari in tako v nedeljo odpotoval v London, kjer sem imel rezerviran apartma, oddaljen približno kilometer od Emirates stadiona. Po prespani noči sem se zgodaj zjutraj zbudil, šel na zajtrk in direktno na pot proti stadionu,
na mojo veliko srečo je bil idealen sončen dan, bi rekel netipično, zato sem lahko naredil nekaj slik, med tem pa so že odprli armyshop, kjer sem nakupil nekaj spominkov in se tudi udeležil toura po klubskih prostorih in igrišču. Morem reči, da se je splačalo, sploh zaradi zelo zanimivih vodičev, ki sta nas znala res dobro nasmejati. Ne smem pa pozabiti da sem pri prijavnem okencu srečal tudi slovenko mislim, da iz Novega mesta, ki dela za arsenal in jo v tem primeru lepo pozdravljam.

Po ogledih in nekaj slikah, sem se odpravil nazaj v apartma, da se pripravim za tekmo, ki je bila na sporedu ob 8h zvečer. Na tekmo sem prišel 1 uro prej, da sem lahko malo začutil vzdušje in priprave na tekmo. In še preden sem se zavedal, so igralci začeli hoditi iz tunela. In tako je sodnik zapiskal začetek tekme. Začetek je bil dokaj obetaven, po nekaj dobrih prodorih po levi in desni strani,
smo prvič zadeli iz levega kota, vendar je bil gol Ramseya razveljavljen, kar nas je po začetnem dobrem šoku dokaj umirilo.
In če ne gre v prvo pravijo, gre v drugo in tako smo po nekaj podajah iz leve strani prišli do vodstva, strelec Ramsey. Do konca polčasa smo večinoma gledali kako Arsenal napada, Newcastle pa je iskal priložnosti iz protinapada.
V drugem polčasu smo gledali malo drugačno tekmo, sej je Newcastle bil malo več pri žogi, mi pa smo iskali priložnost da zaključimo tekmo in točno to se je zgodilo. Po lepi podaji Aubameyanga z glavo je Laca z lepim lobom premagal golmana in tako je sledilo veliko navdušenje in zavedanje, da smo uspeli dobiti vse 3 pomembne pike.
Po kočnanem sodnikovem pisku, sem se počasi odpravil nazaj proti apartmaju, sej sem imel drug dan let nazaj domov.

Sedaj po nekaj dneh doma se šele zavedam, kaj vse sem doživel in tega nebom pozabil nikoli v življenju.  London me je zelo pozitivno presenetil, ljudje s katerim sem se srečel so bili odprti zelo, prijazni in pripravjleni na pomoč.

GunnerFL Zdeni