Reportaža Arsenal FC : Chelsea FC « Nazaj

Reportaža Arsenal FC : Chelsea FC

18 februar 2020 11:15

Lanski božično­­-novoletni prazniki so bili za naju izvrstni in nepozabni. Že poleti sva se pogovarjala o izletu v London, saj je bila moja dolgoletna želja ogled tekme na domačem stadionu Emirates. Tako sva že oktobra rezervirala najino potovanje.

Na sončno nedeljo sva si oblekla Arsenalova dresa in navijaški šal ter se z avtobusom odpravila proti Emiratesu. Pred tekmo sva se ustavila v baru Tollington, kjer se pred vsako domačo tekmo zbirajo navijači in sva kot del navijaške atmosfere vsa neučakana odštevala trenutke do začetka tekme.

Začetek tekme je bil z Arsenalove strani zelo napadalen. Že v 6. minuti je Luiz po kotu s »škarjicami« udaril proti nasprotnikovim vratom. Lepa igra domačih je v 13. minuti obrodila sadove. Veselje na tribuni ob zadetku Aubameyanga je nekaj, česar ne bova nikoli pozabila. Arsenal je bil še naprej nevaren za vrata Arrizabalage in kaj kmalu bi lahko Lacazette v 18. minuti povišal na 2-0. Poškodba Chambersa in dolga prekinitev je ustavila nalet Arsenala, ki je v nadaljevanju tekme uspešno preprečeval Chelseajeve poizkuse. Z vstopom Jorginha je Chelsea že zgodaj spremenil igralni sistem in počasi začel prevzemati pobudo. V drugem polčasu so bili gostje več pri žogi, toda Arsenal se je uspešno branil vse do 83. minute, ko je zadel Jorginho. Videlo se je, da igralci Arsenala niso bili fizično pripravljeni odigrati celotno srečanje s tempom, kakršnega so kazali na začetku. Kmalu je sledil še drugi gol, tokrat je zadel Abraham v 87. minuti. Tekma je bila generalno gledano zelo razburljiva in tudi polna prekrškov, saj je glavni sodnik podelil kar 9 rumenih kartonov.

Kljub temu da rezultat ni bil na naši strani, je bil ogled tekme za naju nepozabna izkušnja. Navdušena sva tudi nad tem, kako kulturno se lahko spremljajo tekme v Premier ligi. Tri dni kasneje sva se odpravila na voden ogled Arsenalovega stadiona pred tekmo z Manchester Unitedom, nato sva si privoščila mesni piti v Piebury Cornerju, kjer prodajajo pite imenovane po legendah Arsenala. Za tem sva si ogledala še tekmo proti Manchester Unitedu v baru The Gunners, od koder sva odšla nasmejanih obrazov domov.

Rada bi se še zahvalila Urošu, ki je poskrbel za najini karti za tekmo. Ker sta bila najina sedeža na super poziciji, je bil pogled na igrišče odličen. Z veseljem se bova še kdaj odpravila na tekmo.

Žan in Anja

COYG