Reportaža Arsenal FC : Everton FC « Nazaj

Reportaža Arsenal FC : Everton FC

11 marec 2020 12:58

Letos sva si za moj rojstni dan privoščila izlet v London, saj je bila moja dolgoletna želja ogled tekme na domačem stadionu Emirates. Sicer sem bil pred 12 leti že na vodenem ogledu Arsenalovega stadiona, ampak si tekme takrat nisem ogledal.

V London sva prispela v četrtek, ko je Arsenal igral v Atenah proti Olympiacosu. Zato sva se zvečer odpravila v bar The Gunners, kjer sva si ogledala tekmo in odšla zadovoljna.

Na vetrovno ampak sončno nedeljo pa je prišel vrhunec najinega obiska v Londonu. Oblekel sem Arsenalovo majico in navijaški šal. Skupaj sva se z avtobusom odpravila proti Emiratesu.

Že na predstavitvi igralcev obeh moštev smo z glasnim aplavzom pozdravili bivšega topničarja Alexa Iwobi-ja. Začelo pa se je s pravim šokom saj je Calvert Lewin že v prvi minuti z lepim strelom popeljal goste v vodtsvo. Arsenal je po tem golu začel igrati napadalno vendar so bili poskusi neuspešni. V 16. minuti se je po grdem padcu poškodoval Kolašinac, zato je bila igra nekaj časa prekinjena. Ravno vstop Sake pa je bil ključen pri prvem golu, ko je s čudovito podajo zaposlil Nketiah-o, ki je z instinktivnim strelom premagal Pickforda in izenačil rezultat. Že 6 minut pozneje pa je David Luiz z lepo dolgo podajo zaposlil Aubameyanga, ki je s čudovitim zaključkom povišal na 2-1. Celotno gibanje, šprint in lep zaključek je spomnil na trademark gole Henry-a. Ko se je zdelo, da ima Arsenal vse pod nadzorom je v četrti minuti sodnikovega podaljška prvega polčasa Richarlison po napaki Lena izenačil na 2-2. Drugi polčas pa se je začel ravno nasprotno kot prvi saj je po vsega 22 sekundah nadaljevanja Aubameyang po lepi podaji Pepeja z glavo zadel za vodtsvo 3:2. S tem pa napetosti še ni bilo konec saj je Everton nevarno napadal za izenačenje. Najbolj napeto je bilo v 80 minuti ko je Calwert-Lewin s petih metrov neovirano streljal. Evertonovi navijači za golom so že vstali, vendar je Leno z glamurozno obrambo preprečil izenačenje. V 86 minuti je po dolgem času Arsenal zapretil, ko je Nketiah nevarno streljal in žoga se od prečke odbila in tako preprečila povišanje vodstva. Everton je poskrbel za živčno končnico, ko je v zaključku še zapretil, vendar je zmaga ostala doma.

Boljše tekme si glede na potek tekme in končnega rezultata nebi mogla izbrati. Videla sva pet golov, preobrat, živčno končnico. Lahko rečem, da je bila to za naju nepozabna izkušnja. Navdušena sva tudi nad tem, kako kulturno se lahko spremljajo tekme v Premier ligi, čeprav bi bilo lahko vzdušje lahko malo na višjem nivoju.

Mark Hudobivnik