Reportaža Arsenal FC : West Ham United FC « Nazaj

Reportaža Arsenal FC : West Ham United FC

11 marec 2020 13:09

Za 30. rojstni dan sem od najbližjih dobil čudovito darilo – karte za ogled tekme Arsenal : West Ham. Moj tokratni obisk Londona je bil res kratek, saj sva s punco priletela v petek in odšla domov v nedeljo. Izlet je bil vseeno nekaj posebnega, saj smo se v mestu družili tudi z bratom in prijatelji, ki so bili tam istočasno.

Pred tekmo smo se odpravili v pub Victoria Tavern, ki stoji poleg slavnega Piebury Cornerja. Čas je ob druženju zelo hitro minil in potrebno se je bilo odpraviti proti stadionu. Kljub trenutnim razmeram v svetu, ni bilo zaznati nobene panike in vsa procedura je potekala zelo hitro. Stadion se je lepo napolnil in glavni sodnik Martin Atkinson je s piskom oznanil začetek tekme.

Tekma sama ni bila preveč spektakularna in ni ponudila virtuoznih potez in lepe nogometne tehnike. Veliko je bilo napačnih podaj, Arsenal gola Fabianskega ni velikokrat ogrozil. Gostje, ki se v ligi borijo za obstanek, so bili nevarni v protinapadih in bili nekajkrat blizu zadetka. Reševal nas je izjemni Bernd Leno, ki si je po mojem mnenju zaslužil naziv igralca tekme.

Do odločitve rezultata smo čakali kar dolgo. V 78 minuti sta akcijo domačih zaključila Ozil in Alexandre Lacazette, ki je žogo pospravil v mrežo. Velikemu navdušenju navijačev je sledilo glasno negodovanje saj je stranska sodnica dvignila zastavico. Sledilo pa je najdaljše posredovanje tehnike VAR vseh časov.  Po glasnih žvižgih in vpitju s tribun pa je bila tokrat tehnologija na naši strani in zadetek je obveljal. Prvemu veselju, je sledilo še drugo, tokrat daljše in glasnejše. Do konca tekme smo nekako obdržali rezultat in tako osvojili pomembne tri točke v boju za mesta v Evropi.

Tekma kot že rečeno res ni bila tako gledljiva in zabavna, a je včasih bolj pomembno, da znaš zmagati kljub malo slabši predstavi.

C'MON YOU GUNNERS!!!!

Grega