Reportaža Arsenal FC : Wolverhampton W. FC « Nazaj

Reportaža Arsenal FC : Wolverhampton W. FC

18 november 2019 12:12

Letos sem končno zbrala dovolj volje in poguma, rezervirala vse možne karte in s fantom sva odšla v London. Želja je bila precej velika, zato sva vse rezervirala še preden so bile karte za Arsenal sploh potrjene. Cel kup stresa! Na tem mestu se zahvaljujem predsedniku Urošu za neskončno mero potrpežljivosti ?

Konec oktobra sva torej odletela v London. Prve 4 dni sva uživala v vrvežu mesta, ogledala sva si tiste večje znamenitosti, malo nakupovala, obiskala nemalo parkov … London je pač mesto, ki te vedno znova pritegne in očara. Že dva dni pred tekmo sva odšla na stadion, da sva testirala teren, sama pa sem na presenečenje vseh zaposlenih v Arsenalovi trgovini, ker pač nisem moški, nakupila nekaj zaloge za domov. To, da je bilo vsem prodajalcem samoumevno, da je pač fant navijač, čeprav ga vse skupaj ne bi moglo manj zanimati, me je kar malo zmotilo. Halo ?! Tudi punce gledamo nogomet! Ogledala sva si še Highbury, naredila 1000+ fotk in se vrnila domov.

V soboto pa je sledila tekma proti Wolverhamptonu. Vreme je bilo deževno in precej turobno - takšna pa je bila tudi predstava varovancev Emeryja. To je bila prva tekma od zadnjih 7-8 (ne vem točno), ko je bil v prvo enajsterico uvrščen nihče drug kot Mesut Özil. Postava je zgledala kar dobro, v njej ni bilo Xhake zaradi incidenta z navijači en teden prej. Je pa ta tekma obetala več, kot je na koncu ponudila. V začetku so nas Wolvesi kar dodobra stisnili, večina posesti je bila na njihovi strani. Moja velika želja je bila, da naši zabijejo v gol, za katerim sva sama sedela. V 21. minuti je Aubameyang zabil direktno pod nami in uresničil mojo željo. Občutkov se ne da opisati in brez solz seveda ni šlo. Navijačem se je dobesedno strgalo! Noro! Sicer je bila tekma (razen gola) precej dolgočasna, saj vsi vemo kako trenutno igra Arsenal. Emery je totalno kiksnil z menjavami in v 76. minuti so Wolvesi izenačili. Seveda pričakovano. Skoraj pravilo je že, da se, kljub vodenju in to na domačem terenu, igralci vselej povlečejo nazaj, nehajo nadzorovati igro ipd. Izenačenje se je na tiho torej pričakovalo. Pred koncem tekme so Wolvesi še enkrat pritisnili na gol Lena, tako da smo bili lahko z remijem v končni fazi zadovoljni. Stadion pa je naravnost neverjeten - že sam po sebi je vreden ogleda, izjemno akustično zasnovan, največkrat smo na tekmi slišali seveda navijaško pesem posvečeno Özilu, ki je s pozdravom praktično cel stadion dvignil na noge.

Kljub rezultatu in neatraktivni igri, so sanje uresničene in že razmišljam, katera bo naslednja tekma, ki jo bova obiskala. Izkušnja je bila nepozabna in jo priporočam vsem.

Nika in Jan