Reportaža Arsenal FR : Brighton & Hove Albion « Nazaj

Reportaža Arsenal FR : Brighton & Hove Albion

18 februar 2020 11:10
Za letošnjo sezono smo se odločili, da bomo poskusili ob obisku tekme izvesti čim krajše letovanje v Londonu. Tako smo se v četrtek, 05. decembra 2019, v zgodnjih jutranjih urah z avtom odpravili proti beneškemu letališču. Let do Londona je bil prijeten, najbolj zanimiv pa je bil zadnji del leta, ko smo preleteli London in uspeli videti stadion Emirates tudi iz zraka.
Po pristanku smo se z vlakom in podzemno železnico transportirali do stadiona Emirates, kjer smo morali rešiti nekaj nevšečnosti, nato pa smo se lotili prijetnejši reči, to je obiska Armouryja. Nakupovalni mrzlici je sledil obvezni obrok v The Twelve Pins, nato pa smo nahrbtnike in nakupovalne vreče nesli v hotel. Popoldne smo zapolnili s pohajkovanjem po severnem Londonu, zvečer pa je sledila tekma.
Predstava našega dragega kluba je bila klavrna. Od igre nismo imeli veliko in vse skupaj je izgledalo zelo medlo. Upali smo, da bo Freddie na nek način uspel motivirati igralce, a temu žal ni bilo tako. Posledica slabe igre je bil zaostanek ob polčasu, saj je v 36 minuti zadel do takrat nam in po odzivih sodeč tudi marsikomu naokrog neznan igralec Adam Webster. V drugem polčasu nam je preko Lacazetta v 50 min sicer uspelo izenačiti, v 64 minuti pa celo prevzeti vodstvo, a je VAR upravičeno razveljavil Luizov gol zaradi prepovedanega položaja, v katerem se je znašel. Za nameček so gostje v 80 minuti zadeli zmagoviti gol. Glede na prikazano igro, smo vedeli, da so možnosti za izenačenje praktično nične. Potrti smo bili priče ne le porazu Arsenala, temveč v tej sezoni prepogostemu brezciljnemu tavanju naših igralcev in igri brez repa in glave.
Po tekmi smo z ostalimi navijači izmenjali mnenje o trenutnem stanju v klubu. Enotni smo si bili, da bodo v klubu potrebne korenite spremembe, če hočemo obrniti trenutni negativni trend.
Naslednje jutro smo po zajtrku odšli iz hotela in bili okrog 16:00 že nazaj v Benetkah. Čeprav rezultat tekme ni bil uspešen, pa je vsaj nam uspelo, da smo za potovanje brez večjih težav porabili manj kot dva dneva.
 
Anže, Gregor in Uroš