Reportaža Arsenal - Southampton « Nazaj

Reportaža Arsenal - Southampton

2 marec 2019 21:06

Končna sva se z ženo (darilo za moj rojstni dan) odločila - da si tudi midva ogledava tekmo Arsenala v Londonu in tako sva se odločila za ogled tekme s Southamptnom.

V London smo se odpravili iz Trsta, kar je pomenilo še kaki dve uri vožnji do letališča. Po manjši zamudi in pa predvsem dolgotrajnem čakanju na pristanek na Stanstedu sva ob 20. uri le prispela na mejno kontrolo - kjer sva čakala dobrih 30 minut (Brexit?). Sledil je še skok na vlak do Tottenham Hale postaje (shite) in potem na podzemno mimo Finsbury Parka do postaje Holloway Road.

Stanovanje sva najela 10m stran od vhoda igralcev na Emirates Stadium, tako da sva že ob poti iz postaje Holloway Road zagledala neverjeten pogled stadiona v večernih urah. Osupljivo. Sanje uresničene.

Drug dan sva po jutranjem Full English zajtrku počakala na Ino, ki nama je priskrbela vrhunski ogled stadiona z raznimi malimi podrobnostmi, ki jih ponavadi na ogledih ne slišiš (inside info). Pogled znotraj stadiona pa je veličasten. Dejansko znotraj stadion zaradi res odlične zasnove sploh ne deluje ogromen, medtem ko je zunaj prav gromozanski. Sledil je obisk Arsenalove trgovine in obvezen nakup raznih majhnih in večjih dobrot. Na koncu pa še obisk Arsenalovega muzeja.

V nedeljo sva si dopoldne ogledala National History Museum, potem pa sva se okoli 12. ure odpravila nazaj v okolico stadiona, kjer smo se z Ino dobili v pubu Arkstar na par kozarcih piva za živce. Na stadion sva se odpravila kako uro pred tekmo - ker je bila to najina prva tekma sva si hotela še malo ogledati notranjost stadiona.

In tekma se je začela. Kakšen občutek sedeti med somišljeniki in čutiti navdušenje ob vsaki pozitivni . potezi in čutiti napetost ob vsaki negotovosti. Tekma se je začela eksplozivno s strani Arsenala. Lepe poteza, hitre podaje, in kmalu že vodstvo. Po prekršku nad Torreiro je zadel Lacazette. Kmalu pa je po pritisku Lacazetta na njihovega obrambnega igralca zadel še Mkhitaryan. 2-0 in malo manj živčnosti. Arsenal je v prvem polčasu nanizal še nekaj lepih priložnosti in rezultat bi lahko bil še višji.

Tak rezultat je kljub veliko priložnostim v 2. polčasu ostal do konca tekme. Izkušnja ogleda tekme bi bila v vsakem primeru vrhunska, vsekakor pa zmaga še bolj pripomore k pozitivnosti.

V ponedeljek sva si ogledala še nekaj znamenitosti v centru Londona - klasične turistične in se nato odpravila do Stansteda kjer naju je že čakal let nazaj v Trst.

Vsekako izkušnjo priporočam vsakemu navijaču Arsenala, prihod do stadiona in na splošno navigiranje po Londonu je zelo zelo enostavno - prav tako pa tudi varno.

Come on you Gunners!

Zadnja tekma

ARSENAL

-

Brighton & Hove Albion

ARSENAL vs Brighton & Hove Albion

PRENOS: SPORTKLUB 1