Reportaža s tekme AFC : Liverpool (2018) « Nazaj

Reportaža s tekme AFC : Liverpool (2018)

13 november 2018 17:13
Potovanje v prestolnico Združenega kraljestva sva začela 02. listopada 2018 AD. Povod za skok preko Rokavskega preliva je bil obračun med kraljevim Arsenalom in enim izmed klubov iz Liverpoola. Na letališkem postajališču Stansted naju je pričakalo vreme, ki se je močno razlikovalo od tistega, ki sva ga za seboj pustila v Sloveniji. Sončni žarki so nakazovali, da bo konec tedna v mestu ob Temzi živahen in poln zadovoljstva.
Preostanek petka in soboto pred tekmo sva izkoristila za temeljito spoznavanje severnega Londona, domačinov in njihovih običajev. Kljub natrpanemu urniku, sva uspela skočiti tudi v Arsenalovo Orožarno, kjer naju s svojo ponudbo niso pustili hladnih, saj tam ponujajo vse vrste toplih rokavic, šalov, bund in drugih oblačil. 
Pravi vrvež se je začel približno tri ure pred tekmo. Srečevala sva vse vrste ljudi, med njimi tudi take, ki so si tekmo nameravali ogledati na Highburyu. Seveda sva jim prijazno obrazložila, da se tekme že 12 let igrajo na novem igrišču in jih pospremila do Emiratov.
Zaradi sodobne zasnove novega stadiona, sva prišla na svoje sedeže kot bi trenil. Po sodnikovem žvižgu se je začela tekma, kakršne že dolgo nismo spremljali. Čeprav so pred tekmo skoraj vsi odpisali Arsenal, so igralci pokazali, kaj zmorejo. Predstava, ki so jo prikazali je bila, milo rečeno, epska in povsem drugačna od tega, kar smo pričakovali, a nismo hoteli povedati naglas. Vzdušje na tribunah je kazalo enotnost ekipe in navijačev. Napadi Arsenala in ekipe, ki je stala nasproti, so se izmenjavali v valovih. Pogosto so tako eni kot drugi hodili po robu in predrzno izzivali srečo. To je igri dalo tako želen pridih negotovosti, pomešane z upanjem v realizacijo Arsenalovih priložnosti. V drugem polčasu smo na žalost doživeli hladno prho v obliki Milnerjevega, roko na srce, ne preveč lepega gola (0:1). Za estetiko so seveda morali poskrbeti Arsenalovi igralci, ki so pokazali ekipi, za katero nekateri pravijo, da v letošnji sezoni igra nogomet, všečen očem, kako se doseže pravi gol. Po kirurški podaji Alexa Iwobija je Alexandre Lacazette Alissona dobesedno pripravil do klečeplazenja. 
Z umetniškimi gibi baletnika je odpeljal žogo nekaj korakov proč od njega in sprožil. Žoga je švistnila mimo levega ušesa nesrečnega Alissona v desno polovico gola (1:1). S tem je bilo konec dajanja in prejemanja tako veljavnih kot razveljavljenih golov - Sadio Mané in Alexandre Lacazette sta v prvem polčasu namreč zadela iz prepovedanih položajev. 
Glede na igro obeh ekip je bil končni rezultat pravičen, prikazana igra Arsenala pa nam je vlila upanje za nadaljevanje sezone in nam pokazala, da Arsenal ni za odpis niti proti največjim tekmecem. 
Po napornem dnevu in kopici prehojenih korakov je sledil počitek, zjutraj pa še pot nazaj domov.
London tudi tokrat ni razočaral. 
 
Gregor Šifrar

Zadnja tekma

ARSENAL

-

Burnley

ARSENAL vs Burnley

Zadnje s foruma