21.03.2023 Aktivnosti navijaškega kluba skupaj z rezultati v strmem vzponu

Prvo soboto v mesecu marcu smo se člani društva Arsenal Slovenija sestali v Športni hiši (Moskovska ulica 10, Ljubljana) in izvedli letno skupščino, ki se jo je udeležilo 19 članov. Pregledali smo delovanje v letu 2022 ter se že ozrli proti ciljem v prihodnosti. Skupščino je vodil predsednik g. Štefanič Uroš.

Po nekaj težkih letih, ki jih je povzročilo razsajanje virusa, se dogajanje v društvu znova dviga na vse višjo raven. Počasi se vračamo na nivo aktivnosti iz obdobja pred pandemijo. V prvi vrsti gre zasluga vsem, ki na kakršenkoli način prispevate k delovanju Arsenal Slovenija. Dodatno je hitrejšemu porastu pripomogla tudi rezultatska krivulja Arsenala, ki se je pod Mikelom Arteto obrnila strmo navzgor. Naj traja!

Prelomna sezona 2022/23

Število članov ves čas raste in se je od sezone 2021/22 povišalo s 56 na 97. Posledično so pogostejši skupinski ogledi. Močno je poskočilo tudi povpraševanje po vstopnicah in precej presega ponudbo. Poročila upravnega odbora, nadzornega odbora ter disciplinske komisije so več kot zadovoljiva. Disciplinskih težav v zadnjem letu ni bilo. Prav tako ne neskladij v samem delovanju društva. Finančno stanje je z večjim številom članov zadovoljivo in nam bo omogočilo lažje uresničevanje ciljev. Za optimizem nam tako ne manjka razlogov.

V letu 2022 smo uspešno izvedli izdelavo novih članskih izkaznic. Izdelali smo še nove nalepke Arsenal Slovenija in skupaj naročali navijaške artikle iz spletne trgovine Arsenal Direct. Reportaže, ki nam jih posredujejo člani, se objavljajo redno in jih je vse več, kar je pohvalno. V aktualni sezoni je že do konca koledarskega leta 2022 domače tekme obiskalo 15 članov, številka pa se bo do konca sezone še zelo povišala. Že pred sezono, julija 2022, smo izvedli organizirano gostovanje, ko je skupina osmih članov obiskala Nürnberg.

Veliki cilji za prihodnost

Načrtov za prihodnost je še veliko. Glede števila članov je želja, da v prihodnje presežemo mejnik 100.

Še pred koncem letošnje sezone bo mogoče tudi naročilo novega kosa oblačila s ponatiskom Arsenal Slovenija. Člani boste o možnosti nakupa obveščeni v prihodnjih tednih.

Tekme si v zadnjem obdobju skupaj ogledamo v Športni hiši BTC. Na člane, ki morda niste iz Ljubljane ali širše okolice, na tej točki apeliramo, da nam pomagajo s predlogi in oglede pričnemo organizirati tudi po drugih krajih v Sloveniji. Vsekakor pa si želimo, da bi se skupinskih ogledov v prihodnje udeleževalo še več članov. Evforija in čustva, ki se razvijejo, ko se nas zbere kakšnih ducat topničarjev, je neprimerljiva s samostojnim ogledom na domačem kavču, zato vabljeni v našo družbo.

Konec maja, če se bo letošnja sezona izšla po načrtih in željah (trkamo po lesu), načrtujemo organizacijo potovanja v London na morebitno parado ob proslavi naslova angleškega prvaka.

V prihodnosti bomo zagotovo znova poizkušali izvesti tudi novo organizirano gostovanje. Pri tem smo seveda odvisni od žreba evropskih tekmovanj. Ciljamo na destinacije, ki so dosegljive po cesti, saj je tako izvedba enostavnejša in strošek manjši.

Maja ali junija 2023 bo organiziran tudi piknik, ki je bil v preteklosti tradicija, a je s pandemijo nekoliko zamrla. V prihodnje se bomo zagotovo znova družili v večjem številu. Prav tako je predvidoma jeseni v načrtu skupinski pohod.

Eden večjih projektov, ki smo si ga zastavili, je turnir navijaških skupin. Zadnja leta je tudi ta aktivnost v Sloveniji precej ugasnila. Želja je, da bi postali prvi navijaški klub, ki bi organiziral turnir na travi. Postal naj bi tradicionalen oz. vsakoletni. Ideja je, da bi ga izvedli v spomladanskem terminu. Več sledi!

Leta 2024 bo navijaški klub Arsenal Slovenija praznoval 15 let obstoja. Srečanja ob jubilejni 10. obletnici se zagotovo še dobro spomnite. Šlo bi za podoben dogodek. Načrti za organizacijo so se že začeli, glavnino dogovorov bo potrebno skleniti po koncu aktualne sezone. Vsi skupaj bomo vložili tudi vse napore, da bomo v Slovenijo znova pripeljali nekdanjega igralca Arsenala. Kdo je prva izbira, pa naj za zdaj ostane skrivnost.

Hvala vsem, ki prispevate k delovanju navijaškega kluba Arsenal Slovenija.

Arsenal Slovenija

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool