Navijaški klub

Predstavitev

Navijaški klub Arsenal Slovenija je bil uradno potrjen 25.5.2009 z vpisom v register društev. Oktobra istega leta je sledilo tudi uradno priznanje s strani Arsenala in tako se Arsenal Slovenija nahaja v družbi ostalih uradno priznanih navijaških klubov na Svetu.

Leta 2008 smo se zbrali navdušenci in zvesti navijači Topničarjev ter kot prvo v delovanje pognali forum, ki je še vedno aktualen in aktiven. Nato smo forumu dodali še spletno stran, na kateri objavljamo aktualne novice, aktivnosti društva, poročila o tekmah, objavljamo slike in reportaže s tekem ter ostalo. Lahko si preberete vse o zgodovini Arsenala, o igralcih ki so pustili velik pečat v klubu in ostale zadeve.Toda želeli in zmogli smo več – tako smo dne 7.4.2009 na ustanovnem zboru sprejeli sklep o ustanovitvi navijaškega kluba.

Od tedaj smo obiskali že mnogo domačih in gostujočih tekem v Londonu, Angliji in Evropi. Udeležili smo se priprav Arsenala v Avstriji. Ustvarili smo že nekaj klubskih artiklov – majice, šali. Redno organiziramo skupne oglede tekem, večinoma v Ljubljani, ter tudi v drugih krajih po Sloveniji. Vsaj enkrat letno se dobimo tudi na večjem srečanju – pikniku. Poleg vseh dejavnosti pa stkali tudi mnoge prijateljske vezi.

Arsenal Slovenija združuje navijače iz vseh koncev države. Prav vse pa druži en skupni interes – Arsenal!

Ustanovitelji društva so

 • Aleš Adamič

 • Lovro Papež

 • Marko Trampuž

 • Tamara Pocak

 • Ina Parkelj

 • Alvin Žagar

Osnovni podatki

Navijaški klub Arsenal Slovenija
Razdrto 12
6225 Hruševje
TR odprt pri Delavski Hranilnici d.d.: SI56 – 6100 0001 2583 866
Matična št.: 4010701
Davčna št.: 56174578
Kontakt: arsenalslovenija1886@gmail.com

Cilji

 • Skupen organiziran ogled tekem v Sloveniji

 • Obisk tekem v živo na domačem Emirates-u in gostovanjih

 • Popularizacija navijaškega druženja, popularizacija samega kluba

 • Povezovanje z ostalimi navijaškimi skupinami Arsenala po Evropi in po svetu

 • Sodelovanju tudi z drugimi navijaškimi skupinami v Sloveniji in po svetu

 • Ustvarjanje pogojev za navijaško aktivnost vsem tistim, ki jih nogmetna igra privlači in zanima

Kako postati član?

Pozdravljen Topničar! Vljudno vabljen k včlanitvi v Navijaški klub Arsenal Slovenija. To storiš tako, da izpolneš pristopno izjavo in jo pravilno izpolnjeno in podpisano pošlješ na naslov:

Navijaški klub Arsenal Slovenija 
Kotarjeva 2
8310 Šentjernej

Članarina za sezono 2023/2024 znaša 20€ za nove člane in tiste, ki v lanski sezoni mogoče niste imeli aktivnega članstva. Člani mlajši od 15 let so opravičeni plačila članarine in poravnajo le enkratni znesek 5€ za stroške izdelave izkaznice.

Kakšnih ugodnosti sem deležen kot član Navijaškega kluba Arsenal Slovenija?

 • članska izkaznica

 • organiziran skupni ogled tekem (v barih)

 • 15% popust v Patrick's Irish Pub, Prečna ul. 6, Ljubljana

 • 10% popust pri skupinskem naročanju s spletne trgovine

 • 20% popust za ogled stadiona, muzeja.

 • letna skupščina društva, ostala druženja

 • možnost pridobitve vstopnice za Arsenalove tekme na domačem Emiratesu

 • možnost pridobitve vstopnice za gostujoče tekme

 • možnost glasovanja za igralca sezone po izboru supp. cluba 

 • možnost udeležbe na zaključnem dogodku na stadionu Emirates

 • postanete član uradnega kluba navijačev najboljšega kluba na svetu

 • niste navijač Tottenhama


Kako poravnam članarino?


Članarino lahko poravnate z nakazilom na:

Navijaški kub Arsenal Slovenija, Razdrto 12, 6225 Hruševje
TR: SI56 – 6100 0001 2583 866 (Delavska Hranilnica)

Ali osebno predstavniku društva ali po pošti skupaj s pristopno izjavo (glej spodaj pod datoteke).

Obveščanje članov poteka predvsem preko emaila katerega posredujete ob včlanitvi. Prav tako tudi na spletni strani in forumu ter ostalih sredstvih javnega obveščanja.

Pogosta vprašanja

Ali lahko kadarkoli uporabljam uradni logotip Navijaškega kluba?

Ne! Logotip je zaščiten s strani Arsenala in je točno določen za navijaške klube. Vsaka zloraba je kazniva. Prav tako se brez dovoljenja ne sme uporabljati uradnega Arsenalovega grba.

Kako bom kot član obveščen o delovanju kluba?

Z objavo vabil, zapisnikov in sklepov na internetni strani, preko elektronske pošte, preko foruma navijačev in ostalo.

Kaj sprejmem s podpisom pristopne izjave?

S podpisom pristopne izjave sprejemam temeljni akt društva z njegovo vsebino in namenom. Zavežem se, da bom redno plačeval članarino, dovolil organom društva da uporablja moje podatke v interne namene, se strinjal s pogoji navijaškega kluba ter težil k izpolnjevanju ciljev kluba.

Ima klub samo redne člane? Kdo lahko postane član?

Član kluba lahko postane vsak državljan RS, pod pogojem da sprejme statut, se po njem ravna in v ta namen poda pisno pristopno izjavo. Članstvo v klubu je prostovoljno. Klub ima lahko tudi častne člane. Član kluba lahko postane tudi vsak državljan, ki ma stalno ali začasno prebivališče na področju celotne Evrope.

Starostne omejitve?

Mladoletniku do dopolnjenega 7. leta starosti mora pristopno izjavo podpisati njegov zakoniti skrbnik. Od 7. do 15. dopolnjenega leta pa mora njegov zakoniti zastopnik pred njegovim vstopom v klub podati pisno soglasje. 
Člani do dopolnjenega 15.leta so oproščeni plačila članarine.

Pravilnik

Definicija člana

Član Navijaškega kluba Arsenal Slovenija – v nadaljevanju NKAS) je vsak posameznik, ki je poslal pravilno izpolnjeno pristopno izjavo ter poravnal stroške članarine v tekoči sezoni.

Članarina velja za čas ene sezone in ni letna.

Vsak član lahko koristi ugodnosti, ki jih nudi članstvo v klubu ter prejme identificirano člansko izkaznico.

Obstoječi član je tisti posameznik, ki ima veljavno članstvo.

Nov član je vsak član, ki še ni bil včlanjen oziroma član, ki je nekoč že imel urejeno članstvo a ga ni podaljšal pravočasno.

Vsak član se s podpisom pristopne izjave strinja s statutom društva urejenega po zakonu o društvih ter vpisom v bazo članov pri Arsenalu (lastna registracija).

Po preteku članstva izgubi vse ugodnosti, ki jih nudi članstvo in so objavljene na spletni strani kluba.

Karte (Postopek prijave, plačilo, roki,...)

Vsak član NKAS lahko kandidira za karte na domačem stadionu Emirates. Vsak član lahko kandidira samo za eno karto! Karte pa na žalost niso brezpogojno zagotovljene.

Rok za prijavo je praviloma okrog 10 tednov pred samo tekmo, obstajajo pa tudi izjeme, ko gre postopek precej hitreje – začetek lige, liga prvakov, ostala pokalna tekmovanja.

Vsi člani so o rokih obveščeni preko maila katerega posredujejo ob včlanitvi na pristopni izjavi (kakršne koli spremembe prosimo sporočite).

Postopek prijave poteka tako, da se vsak zainteresiran član pred rokom za prijavo javi za karto ter karto že vsaj en dan pred rokom za prijavo kart plača na TRR, ki ga dobi preko e-maila ob izraženem interesu. Vstopnic brez predhodnega nakazila žal ne bomo mogli prijaviti.

Prijave sprejemamo največ 15 dni pred rokom za prijavo. Ko/če so karte potrjene je član prav tako obveščen na njegov elektronski poštni naslov.

Ob pomanjkanju kart se morajo člani sami med seboj, v sodelovanju z odgovorno osebo, dogovoriti o razdelitvi le-teh.

V prednosti so člani, ki so bolj aktivni v klubu, aktivnejši na forumu, včlanjeni dlje časa, glede na število prej pridobljenih kart in tako dalje oziroma po dogovoru.

Trudili se bomo, da bodo karte razdeljene kar se da pravično. V primeru, da naročite karto, a je potem ne koristite ne jamčimo za povračilo stroškov (do sedaj smo sicer še vedno uspeli urediti vračilo denarja). Karte v nobenem primeru ne smete posredovati "nečlanom" saj so karte dodeljene Navijaškemu klubu in s tem njegovim članom/članicam in so tako odgovornost našega društva. 

Transparent (odgovornost zanj, obešanje, čistoča,...)

Od leta 2016 imamo na Emiratesu razstavljen stalni transparent in ga za razliko prejšnih let članom ni več potrebno nositi s seboj. Po želji lahko člani prejmete manjši transparent, za katerega sprejmete tudi odgovornost. Če to želite, nam prosimo sporočite ob prijavah.

Reportaža

Vsak posameznik oz. skupina, ki obišče tekmo Arsenala (doma ali v gosteh) ter je karto/e prejel prek Arsenal Slovenija, je dolžan o obisku napisati krajšo reportažo. Vsebinsko naj zajame opis poti, priprave na tekmo ter samo vzdušje oz. razpoloženje navijačev pred, med in po tekmi tako na samem stadionu kot tudi v mestu. Če je le mogoče naj se reportaži priloži tudi nekaj fotografij posnetih pred med in po tekmi.

Reportaža naj bo poslana na elektronski naslov društva arsenalslovenija1886@gmail.com v čim krajšem možnem času oziroma v roku 5 dni po tekmi ali vsaj en dan pred naslednjo tekmo.

Reportaža naj bo slovnično pravilna, brez neprimernega izražanja, blatenja nasprotnika ter njegovih navijačev.

Reportaža bo objavljena (vsaj) na spletni strani Arsenal Slovenija – www.arsenal-slovenija.si ter socialnih omrežjih.

Članarina

Članarina za posamezno sezono je določena pred začetkom nove sezone (nekje do konca maja, v začetku junija). Višina članarine se lahko razlikuje med obstoječimi in novimi člani.

Članarino za novo sezono je potrebno podaljšati najkasneje do 31. Julija (velja za obstoječe člane). Po tem datumu veljajo določila iz 1. člena (definicija člana).

Novi člani se lahko včlanijo ne glede na časovne omejitve. Člani mlajši od 15 let so kot določa statut društva opravičeni plačila članarine.

Članarina velja eno (tekočo) sezono. 

Članarino se poravna na naslednje načine:

 • osebno predstavniku društva (skupaj s pristopno izjavo)

 • po pošti na naslov društva skupaj s poslano izpolnjeno pristopno izjavo

 • nakazilo preko transakcijskega računa.

Uporaba logotipa

Logotip je grafični element, ki označuje neki produkt, podjetje ali skupino in je sestavljen iz črk ali grafike. Rečemo mu tudi besedni znak. Vsak uradni navijaški navijaški klub (supporters club) dobi od Arsenala točno določen logotip katerega lahko uporablja izključno in samo za nemene kluba.

Uporaba logotipa je tako prepovedana za kakršne koli druge namene razen klubske za katere pa skrbi vodstvo kluba.

Naročanje artiklov

Vsak član NKAS ima pravico do naročanja artiklov preko kluba. Artikle lahko naroča izključno zase in ne za ne-člane kluba. NKAS bo vsaj enkrat v sezoni organiziral naročanje artiklov preko kluba. Vsak klub ima možnost naročanja uradnih Arsenalovih artiklov z določenim popustom.

Glede poteka naročanja boste člani redno obveščeni na vaše posredovane elektronske naslove.

Vsako kršenje teh pravil in pravic bo sankcionirano.

Izključitev iz kluba / sankcioniranje

Vsaka hujša in/ali ponavljajoča kršitev teh pravil in določb iz statuta bo sankcionirana. Vsako kršitev bo obravnavala disciplinska komisija na podlagi tega pravilnika in statuta, ter se o sankcijah odločila glede na posamezni primer.

Pravilnik se lahko še prilagodi

Za vsa dodatna pojasnila in morebitna vprašanja smo na voljo na elektronskem naslovu arsenalslovenija1886@gmail.com

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool