14.02.2023 Reportaža: Arsenal - Brentford (11.02.2023)

Potovanje v London se je začelo v petek, s poletom iz Benetk v London Stansted. Ogled Big Bena, Westminster Abbey, Buckingham Palace oziroma sprehajanje po mestu je izpolnilo dan prihoda.

Začetek dneva tekme se je pričel z angleškim zajtrkom in ogledom Natural History muzeja. Nato sem dočakal prvi obisk stadiona Emirates in prva tekma angleške lige v živo. Dve uri pred začetkom sem preko Piccadilly Line odpotoval do postaje Arsenal. Veselje za tekmo je bilo veliko, pa tudi za samo vzdušje in atmosfero v biližini stadiona. Po slikanju samega objekta, zelenice in tribun sem zagledal tudi napis Arsenal Slovenija.

Ob začetku tekme je po vsem stadionu s tribun donelo Arsenal, Arsenal. V prvem polčasu je imel Arsenal večjo posest žoge, vendar je Brentford dobro zaprl prostor pred golom, zato nam ni uspelo priti do mnogih zaključkov na gostujoči gol. Nevarnejši je bil Brentford iz protinapadov in celo zadel prečko. V drugem polcašu smo se malo prebudili in dosegli tudi gol po lepi izigrani akciji, a veselje in upanje na zmago med navijači je bilo kratkotrajno. Gol za izenačenje smo prejeli le nekaj minut kasneje. Veriga napak, katerih podrobneje ne bom opisoval, je posledično vodila do prejetega gola.

Po protizadetku smo imeli premalo želje, kreativnosti in konkretnih priložnosti za zmagoviti gol. Rezultat je ostal neodločen. Tribune so se posledično hitro izpraznile, vladalo je seveda nezadovoljstvo po zgubljenih dveh točkah na domačih tleh. Vseeno je bilo doživetje enkratno. Rad bi se zahvalil navijaškemu klubu Arsenal Slovenija za možnost ogleda tekme v živo na domačem stadionu Emirates.

Miha

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool