31.08.2022 Reportaža: Arsenal - Fulham (27. 08. 2022)

Po nekaj mesečnem čakanju smo se 25.08.2022 v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora štirje člani navijaškega društva Arsenal Slovenija polni pričakovanj odpravili proti Zagrebškem letališču. Po prihodu v London smo imeli dva polna dneva za raziskovanje Londona. Mesto nas ni razočaralo.


V soboto 27.08.2022 na dan tekme, ko smo se odpravljali proti stadionu se je pozitiva čutila na vsakem koraku. Na podzemni železnici, pred stadionom in na stadionu Emirates. Za to so poskrbeli nogometaši Arsenala s 3. zaporednimi zmagami v prvenstvu in 1. mestom na lestvici. Optimizma pred tekmo niso dvigovale samo zmage, ampak tudi odlične predstave nogometašev Arsenala in novih okrepitev kluba, ter povratnika iz posoje (G. Jesus, Zinchenko, Saliba).
Nasprotnik je bil to sezono povratnik v elitno ligo neugodni Fulham, ki je bil na krilih Aleksandra Mitrovića prav tako še brez poraza in je v 1. krogu namučil tudi Liverpool. Strinjali smo se, da je čas da se to spremeni.


Začetek tekme 18:30 po slovenskem času. Arsenal je začel napadalno in zapravljal priložnosti (največjo je ob soočenju z Lenom zapravil Saka). Velika premoč Arsenala v prvem polčasu, ampak tudi Fulham je na trenutke pokazal kvaliteto v napadu in predvsem v trdni obrambi. Rezultat polčasa 0:0. Arsenal je v drugi polčas krenil še z večjo željo po zmagi! Navijači smo navijali in zadetek je bil vprašanje časa, ampak na žalost je po veliki napaki Gabriela neugodni Mitrović povedel goste v vodstvo. Morda bi v minulih sezonah le to negativno vplivalo na Arsenal, ampak so se nogometaši s pomočjo navijačev hitro pobrali in izzenačili po zadetku kapetana Odegarda. Stadion je ponorel. Arsenal je še bolj pritisnil na vrata Fulhama in tako puščal nekoliko več prostora v obrambi. Tako je moral tudi Ramsdale opraviti svoje delo in zaustaviti dva nevarna strela. V 85. Minuti pa je do tega trenutka odlični bivši vratar Arsenala Leno z neodločnostjo po podaji iz kota pri izbijanju poskrbel, da je Gabriel zadel in popravil napako iz začetka drugega polčasa. Stadion je eksplodiral. Sledila je še VAR analiza zaradi morebitne igre z roko Salibe, velika živčnost in potrditev zadetka. Do konca tekme glasno navijanje in nekaj trpljenja za ohranitev minimalnega vodstva. Po zadnjem žvižgu sodnika pa je navijanje in veselje z nogometaši trajalo še kar nekaj časa.


Po 4. tekmah prvo mesto, 100% izkupiček zmag in zares izjemno ozračje okoli kluba. Čestitke še managerju Arteti za 100. tekmo v tej vlogi.


Drži, da je šele začetek sezone, ampak verjamemo, da je sezona lahko zares posebna.
Posebna zahvala Arsenal Slovenija za pomoč, organizacijo pri pridobitvi vstopnic in delo, ki ga opravljate. Izkušnja, ki smo jo doživeli je bila zares enkratna.


HVALA!
#COYG

Rok N.

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool