26.01.2023 Reportaža: Arsenal - Man United (22.01.2023)

Arsenal Manchester United

Sobota, 21. januar 2023. Po dolgem času je končno prišel dan za odhod na tekmo. Z Brnika sva odletela v London in takoj naletela na še enega navijača Arsenala. Skupaj smo se odpravili na podzemno železnico in naprej proti slavni postaji Arsenal.

Bivala sva na ulici s katere sva imela pogled proti stadionu, seveda sva se takoj po prihodu namenila v trgovino in nekaj prispevala v proračun za prestop Declana Ricea (upam). Za ogrevanje sva odšla na Selhurst Park na tekmo med Crystal Palaceom in Newcastlom, vendar sva bila priča dokaj slabi predstavi obeh moštev.

Prišla je nedelja in dan za derbi proti znova velikim rivalom iz Manchestra. Pred tekmo smo z bodočim novim članom navijaškega kluba odšli v bližnji bar na poživitveni odmerek, sledil je vstop na stadion in začetek tekme, ki se izkazala za eno bolj zanimivih in dramatičnih. Sicer se ni začelo po naših željah saj je United povedel preko v zadnjem času izvrstnega Marcusa Rashforda. Še pred koncem polčasa smo izenačili po odlični akciji iz leve strani, ko je po podaji prebujenega v letošnji sezoni, Granita Xhake, izenačil Eddie Nketiah.

V drugem polčasu smo povedli po zaslugi izvrstnega strela izven kazenskega prostora, z desne je lepo zadel v spodnji del mreže Bukayo Saka. United je izenačil po napaki sicer izvrstnega Aarona Ramsdalea, ko je zadel Lisandro (hvala bogu, da ga nismo kupil, Zinchenko je veliko boljši) Martinez. Ko je že vse kazalo, da zmagovalca ne bo, je zopet udarila leva stran in Eddie Nketiah, ki je poskrbel za erupcijo navdušenja na Emiratesu. Seveda ni šlo brez pregleda posnetka z VAR-om, po končanem pregledu še enkrat več veliko navdušenje.

Dramatičen zaključek tekme in 3 točke so ostale doma, po zadnjem sodnikovem pisku se je začelo slavje in se nadaljevalo v baru, v katerem se je še naprej glasno prepevalo hvalospeve v čast Mikela Artete in njegovih varovancev.

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool