29.02.2024 Reportaža: Arsenal - Newcastle United (24.02.2024)

Po dolgih dveh mesecih čakanja je končno nastopil petek, 23.02., dan leta v Londonu in ponoven obisk Emiratesa.

Iz Brnika sva krenila relativno pozno, tako da sva v petek v Londonu - Finsbury parku samo pojedla chicken Shawarmi in šla spat.

V soboto sva se sprehodila do starega Highburyja, krog okoli Emiratesa, pogledala vse kipe, prvič sva videla kip Le Professeurja - Arsena Wengerja in v bližini stadiona pojedla kosilo. Tekma se je začela ob 20:00, vendar sva po pre-match vzdušju odšla že ob 17:00, in sicer do Islington puba. Islington pub nikoli ne razočara z vzdušjem in tudi tokrat naju ni pustil na cedilu.

Kakšno uro in pol pred tekmo sva krenila proti stadionu. Že na poti je bilo slišati odlično vzdušje, trobente, chantje in zbadljivke na račun Bruna Guimarãesa (wanker). Na stadionu smo si vsi skupaj do konca pogledali tekmo Man City-Bournemouth. S prihodom Ashburton Armyja se je ozračje dokončno naelektrilo. Pred začetkom tekme sva na hitro izkoristila še 1+1 gratis Pale Ale akcijo in krenila na tribuno.

Tekmo smo odlično odprli in ravno prvi polčas se je vse dogajalo pred nama (South). Ker so koti naše nove 11-metrovke, smo seveda otovorili s kotom. Uživali smo ob nori predstavi vseh na igrišču, kmalu pa je sledil drugi gol, ki ga je zabil Kai Havertz. Po stadionu so zahrumeli napevi Shakirinega Waka Waka. Drugi polčas se je po pričakovanjih začel s počasnejšim, a zelo kontroliranim ritmom, in kmalu je po klasičnem prodoru z desne zabil star boy Bukayo Saka. Piko na i je čez 5 minut postavil še Kiwior. Na koncu tekme je častni gol zabil še Newcastle, ampak če že kdo, naj ga Joe Willock. Z rezultatom proti Newcastlu smo se utrdili kot obrambno najboljša ekipa lige z drugim napadom lige in vztrajno trkamo na vrata prvega mesta.

Zadnji dan, nedelja, sva se malo sprehodila po Londonu, s kolegi popila pijačo in počasi odletela proti Sloveniji.

Boljše tekme bi težko ujela, saj sva videla kar 5 golov in še padec neljubega Newcastla. Vzdušje pred, med in po tekmi je bilo noro, tako da se v bližnji prihodnosti 100% udeleživa naslednje.

Miha&Pina

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool