02.11.2022 Reportaža: Arsenal - Nottingham Forest (30.10.2022)

Tekma 30. oktober, nedelja, dan se mi je začel razburljivo z veliko pričakovanja pred pomembno domačo tekmo proti Nottingham Forestu. Zjutraj sem si privoščil dober zajtrk in se počasi in poln energije odpravil proti Emirates stadionu.

Po prihodu v okoliš stadiona sem se prvo odpravil v Matchday store. Po ogledu trgovine sem se odpravil proti stadionu, kjer sem si ogledal znamenitosti, ki jih ponuja okoliš stadiona. Kot velik navijač se seveda moraš ustaviti tudi pri The Armoury, kjer lahko greš tudi na ogled stadiona. Za tem sem se odpravil v več bližnjih pubov, kjer sem se okrepčal in začutil vzdušje pred tekmo.

Med navijači se je čutilo vznemirjenje in malo nervoze zaradi zadnjih dveh rezultatov ampak še zmeraj polno zaupanja v ekipo. Ob prihodu pred in v notranjost stadiona slabo uro pred tekmo so se že na poln glas slišale navijaške pesmi. Vsi smo nestrpno čakali na prvi sodniški žvižg.

Arsenal je tekmo začel dominantno kot se spodobi za letošnjo sezono. Odbila je 4 minuta in naši fantje so povedli, po predložku Bukaya Sake v kazenski prostor kjer se je je najboljše znašel Gabriel Martinelli, ki je zabil prvi gol. Tekma se je odvijala po notah Arsenala vendar je veselje v 27 minuti prekinila poškodba našega asa Bukaya Sake, nadomestil ga je še en otrok Arsenala Reiss Nelson to je bil tudi njegov prvi nastop v ligi. Arsenal je do polčasa dominiral vendar golov več ni bilo.

Ob pol času se je čutilo malo nervoze ker smo vodili samo 1-0, vendar zaupanje v ekipo je ostalo polno. Drugi pol čas se je odprl z še več energije med igralci. V 49 minuti po hitrem proti napadu in podaji Thomasa Parteya proti Granit Xhaki, ki je z lepo podajo našel Gabriela Jesusa ta je podaljšal podajo proti Reissu Nelsonu, ki je sprožil proti vratom Deana Hendersona, ki je prvi strel obranil, odbitek pa je prišel še enkrat do Nelsona, kateri je zadel drugi gol na tekmi. Dominacija Arsenala je bila še bolj izrazita 3 minute kasneje, po hitrem prehodu iz obrambe je Granit Xhaka našel na levi strani Gabriela Martinellia ta je poslal predložek v kazenski prostor, kjer si je žogo lepo ustavil Gabriel Jesus žogo je podal do Martina Odegaarda, ta je na desni strani preigraval nato zavrnil žogo do Gabriela Jesusa, ki je poslal predložek in na koncu tega predložka se je lepo znašel še enkrat Reiss Nelson in povišal vodstvo na 3-0 za Arsenal. Odbila je 57 minuta in Arsenal je spet zablestel z novim golom katerega je začel Thomas Partey, ki je lepo podal žogo na desno stran, kjer je našel Reissa Nelsona ta mu je žogo podal nazaj na rob kazenskega prostora in izstrelek Thomas Parteya je končal v zgornjem levem kotu mreže vratarja Deana Hendersona. Nato je sledilo nekaj menjav in Arsenal je povečal svoj rezultat še za en gol, tekla je 78minuta Thomas Partey je lepo najdel Gabriela Jesusa ta je podal žogo do Marina Odegaarda, ki je zadel desni zgornji kot gola nasprotne ekipe.

Tekma se je zaključila z rezultatom 5-0 in energija med navijači nebi mogla biti boljša. Odlična predstava nam je zagotovila, da ostajamo na prvem mestu lestvice po dvanajstih krogih z dvema točkama prednosti pred Man Cityjem. To je bila neverjetna 300 domača zmaga in vrhunski 200 nastop našega Granita Xhake. Upam, da fantje nadaljujejo v tem slogu.

COYG!

Staš Horvat

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool