03.11.2022 Reportaža: Arsenal - Nottingham Forest (30.10.2022) št. 2

Po približno 10 letih navijanja za Arsenal sem si leta 2013 ogledal prvo domačo tekmo Arsenala na Emiratesu, (vs. West Ham, 5:1). Skoraj 10 let za tem je bil skrajni čas za drugo domačo tekmo in na najino srečo bi z ženo boljšo tekmo za ogled v živo težko izbrala!

Proti Londonu sva iz Trsta letela v soboto pozno zvečer. Zaradi neposredne bližine Emiratesa in vzdušja na dan tekme sva izbrala nastanitev v soseski Finsbury Park, kar se je izkazalo za odlično potezo. 

Na dan tekme sva si najprej privoščila obilen angleški zajtrk, nato pa sva se takoj odpravila v sosednji Twelve Pins, ki se je ravno odprl. Že po nekaj minutah je bil pub poln domačih navijačev. Voda seveda ni šla v promet, je bilo pa slabe tri ure pred tekmo še dokaj mirno. V želji po čim bolj pestri navijaški izkušnji sva se odpravila naprej in po nekaj minutah hoje prispela do Arsenal Tavern. Ta je bil že poln navijačev, katerih glasnost in nestrpnost pred tekmo se je stopnjevala iz minute v minuto. Kmalu so se začele tudi navijaške pesmi, največkrat pa smo našim "najljubšim" sosedom povedali, kaj si mislimo o njih.

Slabo uro pred tekmo sva se počasi odpravila proti stadionu. Vsaka naslednja ulica je bila bolj polna in glasna, čutila se je pozitivna energija, ki je posledica zelo dobrih iger in rezultatov v letošnji sezoni. Mislim, da ni bilo navijača, ki ne bi verjel v nove tri točke, bolj je bilo vprašanje, koliko golov bomo zabili.

Sedela sva na North Banku, ki je bil še kako živ in glasen. Potek tekme vsi dobro poznamo, na Emiratesu je odjeknila prva petarda v tej sezoni. S tako igro verjamem, da jih bo še kar nekaj!

Po tekmi sva se odpravila v Armoury, ki je bil nabito poln, kar pa ni bil problem, saj je za dobro vzdušje skrbel DJ. Na poti proti nastanitvi je bil obvezen postanek v Taverni, kjer smo v veselem vzdušju spremljali tekmo United : West Ham. Za koga je navijal cel pub seveda ni potrebno omenjati. Po koncu tekme sva se odpravila domov, domači navijači pa so verjetno rajali do jutranjih ur.

Veseli dejstvo, da je igra Arsenala spet tista prava, hitra, kombinatorna, z veliko priložnostmi in da je skrb ob vsaki prekinitvi nasprotnika na Arsenalovi obrambni polovici odveč. Upam, da ekipa nadaljuje s takšnimi igrami in da nam bodo poškodbe prizanesle. Če nam to uspe, sem prepričan, da bo klubska vitrina spomladi še bolj polna!

Hvala Arsenal Slovenija, da ste nama omogočili ogled tekme in nepozabno izkušnjo!

We're Top of the League!

Gašper S.

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool