03.07.2023 Reportaža: Arsenal – Wolverhampton (28.5.2023)

Zadnjo nedeljo v maju nas je doletela ta čast, da smo si lahko ogledali zadnjo tekmo letošnje sezone Arsenala v Primer league. Potovali smo preko Benetk(Marco Polo) in pristali na londonskem letališču Stansted, nato pa z avtobusom do središča Londona, kjer smo se nastanili. Res smo imeli neverjetno srečo z vremenom, saj smo imeli vse dni zelo lepo sončno vreme, sprehajali smo se v kratkih rokavih na čudovitem soncu in takoj pozabiš, da si v deževni Angliji.

Po napornem dnevu smo se zbudili spočiti in polni evforije pred mislijo na tekmo in ogledom tako pričakovane tekme. Odpravili smo se že 5 ur pred tekmo proti stadionu, da bomo imeli dovolj časa, da začutimo evforijo, ki jo domači navijači lahko okusijo pred vsako domačo tekmo. Med potjo smo se ustavili tudi v predelu King`s Cross St.Pancras, kjer smo srečali veliko skupino navijačev Newcastle United-a, ki so gostovali prav tako v Londonu pri Chelsea-u in pripravili super vzdušje na glavnem trgu,  nas prijazno pozdravili ter nam v spomin poklonili tudi malo napihljivo vodno žogo.

Po izstopu iz postaje pred Emirates stadionom pa se je začelo zares. Povsod so se že zbirale majhne skupinice navijačev in pubi pred stadionom so se že dobro polnili. Preprodajalci rekvizitov Arsenala ponujajo že na vsakem metru vse mogoče od šalov do spominskih značk kluba. Odšli smo do Arsenal Armoury nakupili nekaj rekvizitov, spominkov in seveda dresov ter oblačil. Na štadionu in pred njim smo uspeli poiskati znake Arsenal Slovenija, da smo naredili tudi nekaj dobrih arhivskih posnetkov. V pritličju stadiona smo uspeli uloviti skupino glasnih navijačev, ki so z čudovitim navijanjem pričarali pravo vzdušje in uvod v začetek tekme. Kljub visoki zmagi 5:0 tekma še zdaleč ni bila dolgočasna, saj te navijači ves čas dvigujejo in popeljejo do ploskanja in prepevanja. Po tekmi so na stadion prišle tudi igralke kluba Arsenal, ki so v letošnji sezoni osvojile ženski FA pokal, za kar so prejele ogromen aplavz celotne publike. Prav tako so se po tekmi še sprehodili vsi igralci s svojimi otroci po igrišču in s ploskanjem smo se tako poslovili od njih. Po dobri uri zabave po tekmi smo se tako odpravili iz stadiona.

Opaziti je bilo, da jim je izjemno prirasel k srcu Granit Xhaka, saj so mu veliko pred, med in po tekmi  pozitivno skandirali. Res je, da po tej sezoni klub zapušča, kar so mu tudi z skandiranjem želeli sporočiti kako zelo je bil priljubljen. Tudi trenerju Mikelu Arteti, preden je dobil možnost sporočiti občinstvu nekaj besed o letošnji sezoni, so mu navijači namenili minuto in več dolg aplavz, kar se je pokazalo da je izjemno priljubljen. Kljub osvojenemu končnemu 2. mestu ni med navijači bilo zaznati slabe volje, še manj pa razočaranja.

Naslednji dan smo dodobra izkoristili za oglede in nakupovanja. Ogledali smo vse pomembne znamenitosti Londona, kot so Tower Bridge, Tower of London, Big Ben, London Eye, Houses of parliament, West Minster Abbey in Piccadilly circuss. Seveda ni šlo mimo obiska znamenite veleblagovnice Harrods.

Po nepozabnih 3 dneh bivanja v Londonu smo se naslednje jutro v dopoldanskih urah odpravili nazaj proti letališču Stansted in z 2 urno zamudo srečno prispeli v poznih večernih urah nazaj na letališče Marco Polo, od koder nas je čakalo še tri ure vožnje z avtomobilom do doma.

 

Super izkušnja, fajn družba in nepozabno doživetje.

Marko, Miha, Dejan in Matjaž - Arsenal Slovenija 

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool