06.10.2022 Reportaža z NLD! Arsenal - Tottenham (1. 10. 2022)

V petek, 30. septembra 2022, sva se z Dunajskega letališča odpravila na vikend oddih v London. Že v petek je bilo moč čutiti vznemirjenje, ki ga je prinašala sobotna tekma, odlične predstave iz začetka letošnje sezone pa so k temu zgolj pripomogle.

 Naslednje jutro sva vendarle dočakala dogodek, ki je za vsakega navijača Arsenala najpomembnejši v sezoni – domači severnolondonski derbi. Jutro se je začelo s kavo in zajtrkom, sledil pa je zgodnji odhod do stadiona Emirates. Kot se spodobi, sva se najprej ustavila v The Armouryju, za tem pa sva se odpravila še v bližnji pub The Tollington, kjer sva ogrela glasilke in se okrepčala pred tekmo. Vzdušje pred stadionom je bilo odlično, vse skupaj pa se je zgolj stopnjevalo, ko sva se premikala do najinih sedežev. Sledila je slaba ura nestrpnega čakanja, nakar smo prisotni na stadionu slišali prvi sodniški žvižg.

Arsenal je tekmo odprl po pričakovanju in dominiral že od prve minute. Dominantno igro je že po slabih 20 minutah Thomas Partey okronal s fantastičnim zadetkom pod prečko. Arsenal je tempo držal skozi celoten prvi polčas, nakar je Tottenham praktično iz nič prišel do enajstmetrovke in jo tudi izkoristil. Sledil je oddih med polčasoma, živci pa so bili napeti, kot še nikoli. Drugi polčas se je začel v podobni luči, kot je potekal celoten prvi, Gabriel Jesus pa je vse skupaj znal izkoristiti in po napaki Huga Llorisa topničarje ponovno popeljal do vodstva. Igra je tudi po tem zadetku potekala po Arsenalovih notah, Tottenham pa je v 62. minuti ostal še brez Emersona Royala, ki je prejel rdeč karton. Premoč topničarjev je bila za tem še bolj izrazita, Granit Xhaka pa je po lepi akciji Arsenal pripeljal do končnega izida 3:1. Rezultat bi, vsaj glede na videno, lahko bil še precej višji v Arsenalovo korist. Po tekmi je sledilo rajanje na stadionu in v barih v njegovi neposredni bližini. 

Odlična predstava nam je zagotovila prvo mesto na lestvici tudi po koncu 8. kroga, ne glede na razplete ostalih tekem. Na tekmi so izstopali predvsem Thomas Partey, William Saliba in prerojeni Granit Xhaka, ki je bil proglašen za igralca tekme. Tudi ostali igralci Arsenala so odigrali odlično tekmo in ekipo varno pripeljali do polnega izkupička. Upajmo, da fantje nadaljujejo v slogu, v kakršnem so sezono začeli.

COYG!

Vasja Šeruga in Matej Hajdinjak

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool