10.06.2022 Arsenal Slovenija z velikimi cilji vstopa v novo obdobje

Pozdravljeni vsi zvesti navijači Arsenala!

Vsi skupaj navijaški klub Arsenal Slovenija poganjamo že v 14. leto od začetka delovanja. Vse od praznovanja jubilejne deset obletnice, ki smo ga izvedli maja 2019, smo beležili največjo aktivnost od ustanovitve leta 2009. Tako po številu članov, kot tudi po številu obiskov tekem in skupnih druženjih po Sloveniji.

Žal nas je skupaj z vsem svetom marca 2020 močno zaustavil covid. Po dveh letih precej omejenega delovanja zaradi razmer, ki so ohromile tudi šport, smo si v društvu zastavili cilj, da aktivnosti ne le vrnemo na raven izpred pandemije, temveč naredimo še korak naprej. Izvedli smo tudi volitve v vse organe navijaškega kluba, ki bodo stremeli k izpolnjevanju ciljev.

V nadaljevanju vam bomo predstavili vse novosti, za katere si vsi skupaj želimo, da vas bodo prepričale v pridružitev. Razlogov je več kot dovolj. Od nove spletne strani in novega komunikacijskega kanala (Discord), do številnih načrtovanih aktivnosti. Prva bo na sporedu že zelo kmalu!

Skupščina 2022

Prva naloga je bila izvedba skupščine članov Arsenal Slovenija. Sestali smo se 23. aprila 2022 v prostorih Športne hiše BTC, kjer smo si predtem podali roke in sklenili novo sodelovanje.

Skupščine se je udeležilo 19 članov. Vodil jo je predsednik g. Uroš Stefanič in predstavil poročilo upravnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije. Stanje v društvu je zadovoljivo in tako lahko ponosno trdimo, da v novo sezono vstopamo brez težav. Ključna je bila izvolitev članov v vse organe navijaškega kluba:

UO – Upravni odbor:
Predsednik: Štefanič Uroš
Tajnik: Žagar Alvin
Blagajnik: Likar Jurij
Član UO: Kovačič Rok
Član UO: Jovanoski Viktor

NO – Nadzorni odbor:
Vodja NO: Strgar Tilen
Član NO: Polc Patrik
Član NO: Dreo Izidor

DK – Disciplinska komisija:
Vodja DK: Kovačič Rok
Član DK: Rošer Gregor
Član DK: Klančar Žiga

Aktivnosti za sezono 2022/2023

To je tisti del delovanja društva, ki vas zagotovo najbolj zanima. Ne skrbite, vračajo se praktično vse aktivnosti, ki smo jih organizirali že v preteklosti in hkrati dodajamo nove.

Nove izkaznice
Že pred samo skupščino smo v izdelavo dali nove članske izkaznice, ki so jo vsi prisotni tudi že prejeli, medtem ko smo ostale razposlali po pošti. Prejmejo vsak član društva in z njo tudi unikatno nalepko za tekočo sezono.

Večja prisotnost v medijih
Za večjo javno izpostavljenost smo si bolje razdelili naloge objavljanja na naši spletni strani, Instagramu, Facebooku in odprli tudi server Arsenal Slovenija na Discordu, ki je zamenjal stari forum in nemudoma zelo zaživel. Vabljeni vsi navijači Arsenala, da se mu priključite, tako člani kot nečlani društva. Za vso tehnično podporo, vključno s popolno prenovo spletne strani, se zahvaljujemo zvestemu članu in enem od ustanoviteljev društva Lovru Papežu!

Skupinski ogledi tekem
Prav tako so se vrnili ogledi tekem v živo. Na skupščini smo si ogledali tekmo Arsenal - Manchester United, nekaj tednov pozneje še Tottenham - Arsenal in za konec sezone še Arsenal - Everton. Tega bo v prihodnje še več, v načrtu je, da se oglede organizira tudi po drugih krajih v Sloveniji, ne le v Ljubljani kot minulo pomlad.

London in gostovanja
Vračajo se gostovanja! Zagotovo aspekt, ki se ga vsak član najbolj veseli. Le s članstvom lahko kupite tako vstopnice za tekme v Londonu kot tudi širom Evrope. Razkrijemo lahko, da je že kmalu v načrtu prvi "away day" in sicer že 8. julija, ko bo Arsenal odigral pripravljalno tekmo v Nürnbergu!

Vsi z urejenim članstvom za novo sezono ste že bili kontaktirani. Vsi skupaj si želimo, da odpotujemo v čim večjem številu in tako na velika vrata vstopimo v novo obdobje za Arsenal Slovenija. Z nestrpnostjo bomo konec avgusta pričakovali tudi žreb za ligo Evropa, ko načrtujemo novo gostovanje.

London 2015, anyone? Še ena velika želja društva je, da ponovimo leto 2015 in v velikem številu znova odpotujemo v London. Takrat se nas je v angleško prestolnico podalo kar 18 članov, ki je doživelo zmago Arsenala proti Sunderlandu s 3:1 in štiri dni pohajkovalo po tem čudovitem mestu.

Piknik in pohod
Kaj vse vam še pripravljamo? Jeseni je v načrtu končno spet tisti pravi piknik, ko se pod soncem zberemo ob žaru in nogometnem igrišču. Prav tako bomo poskusili izvesti pohod na enega od slovenskih očakov. Pot bo prilagojena in ne prezahtevna ter bo zagotovo obiskala vrh, kjer bo na voljo tudi kakšna koča za okrepčanje.

Začetek tradicionalnega turnirja
Prav tako nameravamo prevzeti pobudo pri organizaciji novega nogometnega turnirja navijaških skupin v spomladanskem delu sezone. Igralo bi se na travnatem igrišču (5+1). Želja je, da ima Arsenal Slovenija od maja 2023 naprej vsakoletni travnati turnir navijaških skupin.

Naročane in izdelava artiklov
Še glede artiklov ... Nadaljevali bomo s skupinskim naročanjem iz spletne trgovine Arsenal Direct (vsaj dvakrat letno), izdelati pa bomo dali tudi nov artikel Arsenal Slovenija. Kakšnega, bomo še dorekli.

Dodatne novosti in ideje vam bomo sporočali sproti, ko bodo nastajale. Več nas bo, več bo idej, večja bo aktivnost in bolje bomo delovali. Zato upamo, da smo obstoječe člane prepričali, da ostanejo z nami in tiste, ki o pridružitvi še razmišljate, da izpolnete pristopno izjavo. Najdete jo tukaj.

Hvala vsem, ki nas podpirate in srečno v novi sezoni!

Navijaški klub Arsenal Slovenija

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool