05.07.2022 Gabriel Jesus nova številka devet

Zadnji mesec je bil za navijače Arsenala kot zelo zgoden božič. V klubu so zavihali rokave in pripeljali že štiri nove nogometaše, a iskanje okrepitev s tem še zdaleč naj ne bi bilo končano.

Kot prvi je skozi vhodna vrata prišel Marquinhos, komaj 19 letni krilni napadalec iz Sao Paula. Za Brazilca, ki je naložba za prihodnost, je Arsenal odštel 3,5 milijona evrov.

Sledil je prihod Matta Turnerja, ki se iz ameriške lige MLS v Anglijo seli iz New Englanda. Gre za 28-letnega Američana, ki bo služil kot menjava za Aarona Ramsdala. Cena naj bi znašala dobrih šest milijonov evrov.

Sledil je nekoliko presenetljiv prihod napadalnega vezista Porta Fabia Vieire. 22-letni Portugalec je v minuli sezoni portugalskega prvenstva na 27 tekmah zbral kar šest golov in 14 asistenc. Z njim je Arsenal pridobil spretnega in vsestranskega nogometaša, ki bo pomagal pri odklepanju nasprotnih obramb.

Nova številka 9

Za pravo bombo pa je na začetku julija poskrbel Gabriel Jesus, ki se v London seli iz vrst Manchester Cityja. Odlični 25-letni napadalec je tip nogometaša, kot ga je iskal Mikel Arteta. Hiter, spreten in z veliko delovno vnemo. Navdušujoča je predvsem njegova statistika na tekmah, ki jih je v premier ligi začel v prvi postavi. Na 99 obračunih je vpisal 53 golov in 23 podaj, v povprečju je gol dosegel na vsakih 152 minut igre.

V zadnjih desetih letih so pred Jesusom dres s številko devet nosili Park Chu-young, Lukas Podolski, Lucas Perez in Alexandre Lacazette.

Če prištejemo še branilca Williama Salibo, ki je zadnja tri leta preživel na posojah, ima Arteta na voljo že kar pet novih nogometašev.

Kadrovanje skoraj dva meseca pred zaprtjem tržnice še ni končano. Na strani prihodov naj bi v klubu iskali še krilnega napadalca. Blizu je bil Raphinha, ki pa čaka na ponudbo Barcelone. V obrambi je tarča branilec Ajaxa Lisandro Martinez. V sredini naj bi bil na radarju srbski vezist Lazia Sergej Milinković-Savić. Izključena ni tudi ponudba za vezista Leicestra Yourija Tielemansa.

Na strani odhodov so skozi vrata odšli Alexandre Lacazette, Matteo Guendouzi in Konstantinos Mavropanos. Arsenal naj bi poskušal nov dom najti še Nicolasu Pepeju, Lucasu Torreiri, Ainsleyju Maitlandu-Nilesu, Pablu Mariju, Hectorju Bellerinu in Berndu Lenu.

Foto: Arsenal FC

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool