06.10.2020 Partey v Arsenalu!

Na zadnji dan prestopnega roka je Mikel Arteta vendarle dobil zelo pomembno okrepitev na sredini igrišča. Thomas Partey se je v London preselil iz Atletico Madrida za 50 milijonov evrov odškodnine.

Po koncu lanske sezone je bilo jasno, kje so največje šibke točke v moštvu Arsenala - osrednja obramba in sredina. Najprej je s prihodom Gabriela, čigar prestop se zdi zadetek v polno, veliko pridobila obramba. A še naprej je zevala velika luknja na sredini igrišča, predvsem ob dejstvu, da Mesut Özil ostaja zamrznjen iz ekipe in da sta Lucas Torreira in Matteo Guendouzi na izhodnih vratih.

Zadnji dan prestopnega roka je topničarje vendarle okrepil še vrhunski vezist. Iz Atletica je prišel 27-letni Ganec Thomas Partey, ki ga je Arsenal opazoval že dve leti. Gre za izjemno telesno pripravljenega vsestranskega vezista, ki odlično povezuje obrambo in napad. Je močan v dvobojih, odličen v iznosu žoge v napad in s tekom pokrije ogromno prostora.

Partey je imel v pogodbi klavzulo za odkup v višini 50 milijonov evrov. Ko je Arsenal v ponedeljek aktiviral to klavzulo, so bile roke Madridčanov zvezane in ganski reprezentant je tako lahko z največjim londonskim klubom podpisal petletno pogodbo. Na hrbtu bo nosil številko 18.

Zadnji dan prestopnega roka smo videli tudi dva odhoda. Matteo Guendouzi je odšel na posojo v Hertho Berlin. Lucas Torreira pa je potoval v nasprotno smer kot Partey, torej v Atletico Madrid, prav tako na posojo, a tudi z možnostjo odkupa v višini 20 milijonov evrov. Blizu odhoda na posojo v St. Etienne je bil včeraj še William Saliba, a je zmanjkalo časa za urejanje dokumentacije, tako je 19-letni branilec ostal v Londonu.

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool