28.09.2023 Poročilo: Arsenal - PSV (20.9.2023)

Poročilo s tekme - Arsenal - PSV 4:0 - 20.9.2023

V London Stansted smo prispeli zgodaj zjutraj in z avtobusom sem se odpeljal do postaje Liverpool Street Station. V London smo tako prispeli opoldne. Rezerviral sem posteljo v hostlu v četrti Camden, ki je 1 uro hoje stran od stadiona Emirates, a ima tudi živahno nočno življenje in ugodne cene. Do stadiona se lahko seveda odpeljete tudi s podzemno železnico ali avtobusom - enosmerna vozovnica je razmeroma poceni, plačilo je možno kar direktno s kreditno kartico.

Ko sem prišel na stadion eno uro pred tekmo, je bilo tam že ogromno navijačev – tako domačih kot gostujočih. Gostujoči navijači so bili zelo glasni in so skandirali že pol ure pred začetkom. Nekaj sem jih srečal že na poti, čeprav glasni so bili ok. Vsekakor pa ni bilo nobenih incidentov in policija je imela delo le z usmerjanjem prometa.

Stadion se je nato počasi polnil z domačimi navijači in 5 minut pred začetkom je bil že skoraj poln in postalo je zelo glasno, ko smo vsi začeli peti Arsenalovo himno “North London Forever“ - res prekrasen trenutek. Ko pa je začela igrati glasba lige prvakov in je začela vihteti velika nogometna zastava, je vseh 60.000 navijačev začelo kričati, kolikor so glasilke dale. Nato smo se vsi z minuto molka poklonili žrtvam potresov in poplav v Maroku in Libiji.

Po začetnem brcu žoge je bil stadion precej živahen in kmalu smo bili nagrajeni z zadetkom, ko je Bukayo Saka po 10 minutah igre zadel mrežo. Super gol, sploh pa je bilo zabavno to, da se je vse skupaj napovedovali že kakšnih 10 sekund in smo celo akcijo spremljali stoje. Ob proslavljanju zadetka smo bili zelo zelo glasni in že po 15 minutah mi je začel pokati glas.

Že po 20 minutah je padel drugi zadetek, lepo je streljal Leandro Trossard. Gostujoči navijači so po tretjem golu, ki ga je dosegel Gabriel Jesus, iz minute v minuto postajali bolj tihi, v drugem polčasu pa so povsem utihnili. Četrti gol se je zgodil tik pred nami, tako da smo si lahko zelo dobro ogledali razvoj, ki je pripeljal do njega. Tehnika našega kapetana Martina Odegaarda pa je res estetska, krasno ga je gledati v živo. Ker so bili gostujoči navijači že skoraj povsem tiho, smo jim večkrat začeli skandirati "you’re not singing anymore"

Nato smo mirno dočakali konec tekme in povsem zadovoljni ploskali in skandirali imena naših junakov. S predstavo smo bili res zelo zadovoljni. Odlični goli, odlična individualna igra, odlična ekipna igra, brez prejetih zadetkov, brez poškodb. S celotno izkušnjo sem bil zelo zadovoljen in res komaj čakam, da to ponovim.

https://photos.app.goo.gl/5PVWxBuhTRGCrASK6

https://photos.app.goo.gl/dpinsvH1uuzNrwYZ8

https://photos.app.goo.gl/peVTBntcvLGfbvcKA

Viktor Jovanoski 

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool