18.02.2024 Reportaža: Arsenal - Sheffield United (28.10.2023)

Z družino smo planirali izlet v London vendar ne bi šlio, če ne grem gledati ene Arsenalove tekme. Nisem še bil na Emiratih, ampak sem že dvakrat gledal Arsenal v živo (Dortmund in Zagreb).

Preko Arsenal Slovenija sem dobil 2 karti za mene in mojega sina (8 let), ki je postal nor navijač Arsenala v zadnjem letu. No, saj ni imel izbire. Tekma, ki sva si jo ogledala je bila proti Sheffield Unitedu.

V London smo prišli v petek. En dan pred tekmo. Prvi dan smo se odpravili v center potem pa nazaj v hotel. Sobota je bila cela v znamenju tekme. Dopoldne je bilo začuda lepo vreme in smo malo preiskali mesto potem pa sva se z Binetom odpravila proti Emirates stadionu.

Seveda, najprej obisk trgovine in nakup en kup stvari za Bineta, ki je imel tudi rojstni dan. Potem sva šla že dve uri prej na stadion. Neverjetno, kakšen objekt in pa kvaliteta zelenice. Ob igrišču sem malo debatiral z varnostnikom. Tam dela že dolga leta zastonj, ampak je v zameno prisoten na vsaki tekmi. Dober deal za moje pojme. Debatirala sva predvsem o časih, ko je Manchester United namenoma pustil travo daljšo, da je bila žoga počasnejša, ko smo igrali na Old Traffordu. Nič novega. Enako taktiko je ubral Liverpool letos Decembra. Očitno drugače ne gre 🙂

Ko se je stadion polnil, se je počasi čutila energija. Ni bilo nekega norega vzdušja, ampak tekma je bila precej lahka (5:0). Je bilo pa zanimivo gledati gibanje brez žoge, ko imajo naši branilci žogo v posesti. Koliko se dogaja izven ekranov. Najbolj mi je v oči padel Martinelli in njegova hitrost. Enostavno toliko spreminja smer, ki je na TV-ju ne vidiš. Posledica tega je bil nakup še enega Martinellijevega dresa za Bineta.

Tekma je bila končana v mirnem in pozitivnem vzdušju. Po končani tekmi sva obiskala Pub, kjer se zbirajo navijači Arsenala. Potem pa sva šla na večejo blizu stadiona, kjer je bilo polno Arsenalovih navijačev.

Enkratna izkušnja, kjer dobiš občutek, kako je to velik klub in kako ljudje živijo za tisti trenutek, ko je na sporedu tekma.

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool